Volautomatische buigcel voor grote en kleine series

Bystronic heeft de Xpert Pro-kantbank verbeterd om een ​​volledig automatische buigoplossing te creëren. De volautomatische buigcel biedt maximale efficiëntie en flexibiliteit voor zowel kleine als grote productiebedrijven.

Hij is geschikt voor zowel het verwerken van lange takenlijsten als voor het verwerken van losse orders – van kleine batches tot grote series. In combinatie met de Xpert Pro-kantbank, verwerkt de wendbare robot buigopdrachten automatisch en foutloos. De cel reduceert handmatige ingrepen tot een minimum en maakt optimaal gebruik van de beschikbare middelen. De 7-assige robot verandert niet alleen autonoom de grijpers en buiggereedschappen, hij weet ook de klus het meest efficiënt te verwerken: de intelligente software bepaalt autonoom de optimale volgorde van de buiggereedschappen voor elke takenlijst. Dit bespaart volgens Bystronic tot 30 procent van de verwerkingstijd.

Volautomatische buigoplossing: de buigcel is net zo ideaal voor het verwerken van lange takenlijsten als voor het verwerken van losse orders - van kleine batchgroottes tot grote series.

Volautomatische buigoplossing: de buigcel is net zo ideaal voor het verwerken van lange takenlijsten als voor het verwerken van losse orders – van kleine batchgroottes tot grote series.

Eenvoudige bediening

Na de initiële offline programmering werkt de buigcel volledig autonoom. Terwijl de robot buigt, kunnen operators andere taken uitvoeren. Nachtdiensten die bestaan ​​uit wisselende orders met verschillende onderdelen zijn voor de buigcel geen probleem. Hij kan ook kitproductie aan, wat neerkomt op terugkerende cycli waarin alle onderdelen voor een compleet product worden geproduceerd.

Het bedienen van de buigcel is eenvoudig, omdat zowel de robot als de kantbank met hetzelfde touchscreen bediend worden. De ByVision Bending-gebruikersinterface biedt de gebruiker altijd een overzicht van de huidige taakstatus en de resterende productietijd, op verzoek ook op mobiele apparaten. Gegevens voor nieuwe opdrachten kunnen worden geïmporteerd zonder het lopende productieproces te onderbreken.

Herhalingsnauwkeurigheid

De kwaliteitsnormen in de plaatverwerkende industrie zijn hoog. Hoekfouten, zelfs van enkele tienden van een graad, kunnen leiden tot klachten van klanten. Dankzij de hoge mate van herhalingsnauwkeurigheid van de buigcel behoren vervelende verrassingen tijdens de kwaliteitscontrole echter tot het verleden: het eerste deel is net zo perfect als het duizendste.

De buigcel implementeert betrouwbaar de parameters die offline zijn geprogrammeerd. Het  LAMS-hoekmeetsysteem zorgt ervoor dat alle kritische factoren worden gecompenseerd tijdens het buigproces – van uiteenlopende terugverende eigenschappen van het verwerkte plaatmetaal tot temperatuurschommelingen in de productiehal. Dankzij het loggen van de laatste hoeken door de software is kwaliteitscontrole een integraal onderdeel van de buigcel.

De grijperwisselaar en gereedschapswisselaar of de materiaalopslageenheid en het gereedschapsmagazijn kunnen op een later tijdstip worden geïntegreerd.

De grijperwisselaar en gereedschapswisselaar of de materiaalopslageenheid en het gereedschapsmagazijn kunnen op een later tijdstip worden geïntegreerd.

Modulair ontwerp

Het modulaire ontwerp van de buigcel zorgt voor flexibiliteit en beschikbaarheid. Naast de Xpert Pro-kantbank bestaat de volledig uitgeruste versie uit een robot met grijperwisselaar, gereedschapswisselaar, een royale materiaalopslageenheid en een gereedschapsmagazijn. De individuele modules kunnen ook afzonderlijk worden gekocht om het systeem te upgraden, afhankelijk van de vereisten van de gebruiker. Zo kunnen de grijperwisselaar en gereedschapswisselaar of de materiaalopslageenheid en het gereedschapsmagazijn op een later tijdstip worden geïntegreerd. Door dit modulaire ontwerp kan de buigcel individueel worden aangepast aan de eisen van de productieomgeving, ook qua prestaties. Er zijn vijf verschillende robottypes beschikbaar met hefvermogens van 90 tot 270 kilogram. De automatiseringsoplossing is beschikbaar voor de Xpert Pro 100, 150, 250 en 320 kantbanken. Hierdoor is de maximale perscapaciteit 320 ton en zijn buiglengtes tot 3 meter mogelijk.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Bystronic verkoopt eerste 15 kW lasersnijmachine in de Benelux aan De Cromvoirtse

23-06 De machine beschikt dankzij het enorme laservermogen over een verbluffende snijsnelheid. Hij gaat met…

Plaatbewerking

Wilvo robotiseert zwaar én complex zetwerk

09-06 Wilvo in Bergeijk is in de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd in omzet. Begonnen als…

Automatisering

De eilandjes bij Bloemhof Bolsward verdwijnen

21-05 Freddy en Jaco Bloemhof zijn hun bedrijf in 1995 gestart met een gereedschapskist. Deze…

Plaatbewerking

Voordendag van der Stelt blinkt uit met flexibele snijplannen

21-04 Het fundament van Voordendag van der Stelt is 25 jaar geleden gelegd met de…

Plaatbewerking

De cirkel is rond voor Adlas Metaalbewerking

23-03 Want toen Adlas nog uitsluitend in Arkel was gevestigd, vormde de rivier De Boven…

Plaatbewerking

Complete kantbank geeft De Wilde alle vrijheid

22-02 De Wilde Metaal is gespecialiseerd in plaat- en constructiewerk. Door de veelzijdigheid van de…

Plaatbewerking

Bystronic stelt 15 kW fiberlaser voor op Technology Days

15-02 De technologische sprong van de huidige 3 tot 12 kilowatt naar het nieuwe level…

Plaatbewerking

VD Leegte Metaal wil af van uitslaan producten

27-01 Dit vergt nog wel het een en ander, want 70 tot 80 procent van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X