Volautomatische buigcel voor grote en kleine series

0

Bystronic heeft de Xpert Pro-kantbank verbeterd om een ​​volledig automatische buigoplossing te creëren. De volautomatische buigcel biedt maximale efficiëntie en flexibiliteit voor zowel kleine als grote productiebedrijven.

Hij is geschikt voor zowel het verwerken van lange takenlijsten als voor het verwerken van losse orders – van kleine batches tot grote series. In combinatie met de Xpert Pro-kantbank, verwerkt de wendbare robot buigopdrachten automatisch en foutloos. De cel reduceert handmatige ingrepen tot een minimum en maakt optimaal gebruik van de beschikbare middelen. De 7-assige robot verandert niet alleen autonoom de grijpers en buiggereedschappen, hij weet ook de klus het meest efficiënt te verwerken: de intelligente software bepaalt autonoom de optimale volgorde van de buiggereedschappen voor elke takenlijst. Dit bespaart volgens Bystronic tot 30 procent van de verwerkingstijd.

Volautomatische buigoplossing: de buigcel is net zo ideaal voor het verwerken van lange takenlijsten als voor het verwerken van losse orders - van kleine batchgroottes tot grote series.
Volautomatische buigoplossing: de buigcel is net zo ideaal voor het verwerken van lange takenlijsten als voor het verwerken van losse orders – van kleine batchgroottes tot grote series.

Eenvoudige bediening

Na de initiële offline programmering werkt de buigcel volledig autonoom. Terwijl de robot buigt, kunnen operators andere taken uitvoeren. Nachtdiensten die bestaan ​​uit wisselende orders met verschillende onderdelen zijn voor de buigcel geen probleem. Hij kan ook kitproductie aan, wat neerkomt op terugkerende cycli waarin alle onderdelen voor een compleet product worden geproduceerd.

Het bedienen van de buigcel is eenvoudig, omdat zowel de robot als de kantbank met hetzelfde touchscreen bediend worden. De ByVision Bending-gebruikersinterface biedt de gebruiker altijd een overzicht van de huidige taakstatus en de resterende productietijd, op verzoek ook op mobiele apparaten. Gegevens voor nieuwe opdrachten kunnen worden geïmporteerd zonder het lopende productieproces te onderbreken.

Herhalingsnauwkeurigheid

De kwaliteitsnormen in de plaatverwerkende industrie zijn hoog. Hoekfouten, zelfs van enkele tienden van een graad, kunnen leiden tot klachten van klanten. Dankzij de hoge mate van herhalingsnauwkeurigheid van de buigcel behoren vervelende verrassingen tijdens de kwaliteitscontrole echter tot het verleden: het eerste deel is net zo perfect als het duizendste.

De buigcel implementeert betrouwbaar de parameters die offline zijn geprogrammeerd. Het  LAMS-hoekmeetsysteem zorgt ervoor dat alle kritische factoren worden gecompenseerd tijdens het buigproces – van uiteenlopende terugverende eigenschappen van het verwerkte plaatmetaal tot temperatuurschommelingen in de productiehal. Dankzij het loggen van de laatste hoeken door de software is kwaliteitscontrole een integraal onderdeel van de buigcel.

De grijperwisselaar en gereedschapswisselaar of de materiaalopslageenheid en het gereedschapsmagazijn kunnen op een later tijdstip worden geïntegreerd.
De grijperwisselaar en gereedschapswisselaar of de materiaalopslageenheid en het gereedschapsmagazijn kunnen op een later tijdstip worden geïntegreerd.

Modulair ontwerp

Het modulaire ontwerp van de buigcel zorgt voor flexibiliteit en beschikbaarheid. Naast de Xpert Pro-kantbank bestaat de volledig uitgeruste versie uit een robot met grijperwisselaar, gereedschapswisselaar, een royale materiaalopslageenheid en een gereedschapsmagazijn. De individuele modules kunnen ook afzonderlijk worden gekocht om het systeem te upgraden, afhankelijk van de vereisten van de gebruiker. Zo kunnen de grijperwisselaar en gereedschapswisselaar of de materiaalopslageenheid en het gereedschapsmagazijn op een later tijdstip worden geïntegreerd. Door dit modulaire ontwerp kan de buigcel individueel worden aangepast aan de eisen van de productieomgeving, ook qua prestaties. Er zijn vijf verschillende robottypes beschikbaar met hefvermogens van 90 tot 270 kilogram. De automatiseringsoplossing is beschikbaar voor de Xpert Pro 100, 150, 250 en 320 kantbanken. Hierdoor is de maximale perscapaciteit 320 ton en zijn buiglengtes tot 3 meter mogelijk.