Vollegroeffrezen in staal met hoge voeding

0

Hoge voedingen bij de bewerking van staal in de vollegroef, dat zijn de prestaties van de nieuwe VHM-ruwfrees Garant MasterSteel SlotMachine van de Hoffmann Group.

Het innovatieve kordelprofiel creëert bijzonder compacte spanen. Daarom kon de Hoffmann Group deze frees als vijfsnijder construeren. Zodoende wordt bij constante voeding per tand een 25 procent hogere procesefficiency in vergelijking met een klassieke viersnijder bereikt. Dankzij het kordelprofiel is de snijdruk lager en kunnen bij constante belasting hogere voedingswaarden worden behaald.

Diepe volle groeven
Dankzij de compacte spanen en de lage snijkrachten is de hoogrendementfrees Garant MasterSteel SlotMachine vooral geschikt voor het frezen van diepe volle groeven en voor de bewerking van slanke onderdelen. Op basis van zijn uitzonderlijke geometrie produceert de nieuwe VHM-frees zeer korte, zeer fijne en bijzonder strak opgerolde spanen. Deze laten zich via de vlakke spaankamers aanzienlijk eenvoudiger afvoeren. De gerichte weggeleiding van spanen verhoogt de proceszekerheid, de royale kerndiameter de gereedschapsstabiliteit.

De Garant MasterSteel SlotMachine maakt een induikhoek van maximaal 10 graden mogelijk. Zijn afgeronde snijkanten minimaliseren het gevaar van uitbreken van de frees en/of het werkstuk. Door het ultrafijne korrelsubstraat wordt de buigsterkte aanzienlijk verhoogd; de doorontwikkelde coating optimaliseert vervolgens het slijtagegedrag en vermindert de warmteontwikkeling. Dankzij de ongelijke deling wordt het geluidsarm frezen duidelijk vergroot.

Voor elke toepassing
De nieuwe VHM-frees vult de productserie Garant MasterSteel, waartoe al een klassieke viersnijder alsmede de universele frees Garant MasterSteel PickPocket en twee VHM-boren behoren, perfect aan. Hiermee biedt de Hoffmann Group modern hoogrendementgereedschap voor elke toepassing. De Garant MasterSteel SlotMachine bereikt een tandvoeding van maximaal 0,1 mm bij een snijdiepte van maximaal de dubbele gereedschapsdiameter (2xD). De SlotMachine is verkrijgbaar met een snijkantdiameter van 4 tot 20 mm en kan per direct via de eShop van de Hoffmann Group en de gebruikelijke verkoopkanalen worden aangeschaft.