Volume frezen, het accent op rendement

Magistor heeft een nieuw type volhardmetaalfrees in haar assortiment: de 278 XT serie van MA Ford. Deze frees zorgt voor een optimaal rendement wanneer de machine trochoïdaal wordt geprogrammeerd.

Bij trochoïdaal programmeren wordt het grootste gedeelte van de snijlengte van de frees benut en slechts een klein deel van de diameter van de frees. Door deze manier van programmeren zijn hoge snelheden en voedingen mogelijk. Leidend tot veel hogere verspaningsvolumes dan bij het gebruikelijke ‘sleuf’ frezen.
Deze gerichte combinatie van product en advies is één van de pijlers onder de dienstverlening van Magistor Straal- & Verspaningstechniek. Directeur Wim Hendriks:  “Naast herbruikbare straalmiddelen in metallische en niet-metallische varianten verkopen wij hoogwaardige verspanende gereedschappen. Daarvoor richten wij ons vooral op bedrijven die hun verspaning willen optimaliseren. Als wij er met onze advisering voor zorgen dat de knowhow op het gebied van verspanen toeneemt, dan levert dit voor ons allemaal een win-win situatie op.”

Juiste gereedschappen
“Verspaningsoptimalisatie haal je niet uit boekjes of van internet”’ vervolgt Hendriks. “Die moet je leren van iemand met praktijkervaring. Deze weet welke aanzetten en voedingssnelheden je ín welke situaties en bij welke (moeilijke) materialen kunt toepassen teneinde technisch en economisch maximaal te presteren. Met de huidige machinegeneraties kun je vaak met hogere toerentallen werken. Dit is alleen zinvol als je hiervoor de juiste gereedschappen inzet.”

Dit geldt ook voor het trochoïdaal programmeren, waarbij door een optimale combinatie van voeding en snijsnelheid een aanzienlijke toename van het freesvolume wordt gerealiseerd. In de praktijk is dit te zien op een video op de website van Magistor, waarbij gereedschapstaal (1.2313-1200N/mm²) wordt verspaand met een Ø12 mm MA Ford frees met een snijsnelheid van 400 m/min en een voeding van 0,17 mm/tand. “Bijzonder is ook dat de frees daarbij niet warm wordt, de warmte wordt voornamelijk afgegeven aan de spanen”,  aldus Hendriks. “Omdat de snijlengten efficiënter worden benut, worden hoge standtijden gerealiseerd. Daarnaast snijdt de frees lichter, waardoor ook minder spanningen worden ingebracht. Al met al leidend tot een duidelijk hoger verspaningsvolume.”

Magistor viert feest

Magistor, de specialist met passie voor straal- en verspaningstechniek, bestaat dit jaar alweer 10 jaar. Een periode waarin veel is veranderd, zowel binnen als buiten de wereld van de metaalbewerking.

Ook zijn er zaken onveranderd gebleven. Zoals de drie pijlers, waarop Magistor in 2003 als leverancier van meermalige straalmiddelen en verspaningsgereedschappen is neergezet en verder opgebouwd: doen wat je zegt, consequent vasthouden aan kwaliteit en een no nonsens aanpak.

Magistor heeft zich daardoor ontwikkeld tot een sparringpartner voor bedrijven die op zoek zijn naar perfecte oplossingen voor hun verspanings- of straalvraagstukken. Vanzelfsprekend beweegt Magistor mee met de actuele ontwikkelingen. Zo is er sinds kort een moderne website en zijn ze aanwezig op sociale media zoals LinkedIn, Youtube, Twitter en Facebook.

Ook zullen (potentiële) klanten en andere geïnteresseerden worden geïnformeerd via digitale nieuwsbrieven en gerichte mailingen. En dat met een huisstijl, die recht doet aan waar Magistor voor staat. Hierbij presenteert Magistor het verjaardagslogo, waarmee de huisstijl in dit jubileumjaar zo nu en dan extra glans kan worden gegeven.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Seco JS754 Stub-serie waardevol bij frezen moeilijkere materialen

07-06 De frees met vier snijtanden is ontworpen voor freesdraaimachines en multi-tasking-machines en bevat de…

Verspanen

Minder vervorming van onderdelen tijdens het frezen

23-11 Het Fraunhofer Institute for Production Technology (IPT) in Aken heeft nu samen met partners…

Verspanen

Seco Helical SN8-13 frezen met lagere kosten per snijkant

10-10 De frezen zijn gebouwd voor moeilijke toepassingen met ISO P-, M-, K- en S-materialen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

Zuivere 90° hoek met de nieuwe TNGX

22-04 De frees is lichtsnijdend, waardoor afbuiging wordt voorkomen en een uitstekende oppervlakteafwerking mogelijk is.…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Verspanen

Deze zes metalen kunnen gebruikt worden voor het CNC frezen

18-11 Zoals je mogelijk al wel weet kun je bij CNC frezen gebruik maken van…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?