VShapers leverbaar met groter werkblad

0

Vekashape in Spijkenisse meldt dat de VShaper One 3D Printerlijn, met onder andere de Single, Double en Pro printer met een werkblad van 270×270 mm, nu ook leverbaar is met een werkblad van 450×450 mm. Met de lancering van deze nieuwe standaard printermaat is ook besloten een naamsverandering door te voeren.

Voortaan zijn er twee standaard printers, te weten de VShaper 270 en de VShaper 450. Deze zijn leverbaar in de uitvoeringen Single, Double en Pro (alleen de 270 versie) voor het hoog temperatuur printen. Daarnaast blijft de VShaper Custom leverbaar. Bij deze printer kan de klant  zelf bepalen welke afmetingen, nozzles en functies de printer moet hebben.

Medische wereld
Naast de Single, Double en Pro modellen is ook een compleet nieuw model geïntroduceerd. Dit is de VShaper 270 Med. Deze printer is ook leverbaar in het standaard grote formaat, de VShaper 450 Med.  Zoals de naamgeving al doet vermoeden zijn deze twee modellen speciaal ontwikkeld voor de medische wereld. Hier wordt steeds meer ontdekt dat 3D FDM printen veel voordelen biedt. Denk hierbij aan studieobjecten, visualisatie ten behoeve van een operatie, betere communicatie met familieleden van patiënt of de patiënt zelf, hulpgereedschappen voor operaties, maar ook implantaten die geprint kunnen worden. De VShaper Med heeft de mogelijkheid om een 3D geprint model direct te steriliseren. Dit maakt deze printer het ultieme gereedschap voor een modern ziekenhuis.

www.vekashape.nl