Wiltec ontvangt opnieuw keurmerk voor valbeveiliging

0

Wiltec, specialist op het gebied van veiligheid en persoonlijke beschermingsmiddelen, heeft opnieuw het rode Safety Sign certificaat voor valbeveiliging ontvangen. Bedrijven met dit keurmerk laten zien dat zij de juiste kennis in huis hebben om de veiligheid bij organisaties te waarborgen, op het gebied van werken op hoogte.

Het rode Safety Sign certificaat is in het leven geroepen door de Vereniging Veilig & Gezond Werken (voorheen AVAG), de branchevereniging voor specialistische leveranciers en producenten van persoonlijke beschermingsmiddelen in Nederland.

Wiltec beschikt ook al jaren over het groene Safety Sign certificaat. Daaruit blijkt dat Wiltec op alle gebieden voldoet aan de eisen voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Het rode certificaat gaat specifiek over valbeveiliging. Organisaties die werken met bedrijven die het rode Safety Sign keurmerk voeren, zijn ervan verzekerd dat valincidenten vermeden worden, dat de valbeveiliging periodiek onderhouden wordt en aan de actuele regelgeving voldoet. Wiltec is één van de slechts drie bedrijven in Nederland die het rode Safety Sign certificaat hebben.

Martijn Hesen, specialist valbeveiliging bij Wiltec, is content met het certificaat. “Voor ons is dit een mooie erkenning dat we voldoen aan de strenge eisen die de Stichting Safety Sign aan haar certificaathouders stelt. Alleen al het feit dat zo weinig bedrijven in Nederland in aanmerking komen voor dit certificaat, zegt voldoende. We hebben de missie werkend Nederland veilig te maken, valbeveiliging is daar een belangrijk onderdeel van. Onze specialisten worden professioneel opgeleid en getraind. Ze volgen periodiek trainingen en de diploma’s zijn altijd up-to-date. Daarnaast kan ons team kwaliteit in service en advies op maat waarborgen door de jarenlange ervaring en kennis die we hebben opgedaan in verschillende situaties op de werkvloer en succesvolle projecten uit het verleden.”