3DTechDraw denkt in uitdagingen

De ontwikkelingen volgen elkaar snel bij op 3DTechDraw. Het is nog maar vier jaar geleden dat Jasper Wijnschenk op 21-jarige leeftijd op zijn zolderkamer begon met zijn eigen bedrijf. Inmiddels is de jonge ondernemer al twee keer verhuisd, heeft hij twee medewerkers in dienst en is in het nieuwe bedrijfspand in Culemborg een gloednieuw Doosan Puma 2600LM high-performance draaicentrum geïnstalleerd.

“Wij zijn een jong, dynamisch bedrijf met een passie voor innovatie”, omschrijft Wijnschenk zijn bedrijf. “Een perfect eindresultaat is altijd weer ons doel. Wij zien geen beren op de weg, maar denken in uitdagingen.”
De naam 3DTechDraw heeft alles te maken met de activiteit waarmee het allemaal is begonnen: op zijn zolderkamer produceerde Wijnschenk 3D-tekeningen. Zodra de gelegenheid zich echter aandiende, opende hij in Asch een werkplaats  met een conventionele freesbank, draaibank en lasapparatuur. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen werden daar al vrij snel een Doosan CNC freesbank en een Gildemeister CNC draaibank aan toegevoegd.  Ook nam hij Mark Mastenbroek en Laurens Wijnschenk in dienst. Beiden zijn allround draaier en frezer.

De klant centraal
3DTechDraw stelt de wensen van de klant centraal en denkt met hem mee om tot een optimaal product te komen. Het bedrijf is in staat een concept van de klant te veranderen in een tekening, een prototype of zelfs een hele serie. Jasper Wijnschenk: “Dat gaat van fijnmechanische techniek tot machinebouw. Wij zetten onze kennis en ervaring om in een concreet resultaat van onbetwistbare kwaliteit. Ook houden wij de ogen altijd open voor nieuwe bewerkingstechnieken, om klanten elke keer weer zo goed mogelijk te kunnen bedienen.”

Verhuizing
Eind vorig jaar is het bedrijf verhuisd naar een groter en vollediger uitgerust pand in Culemborg. De verhuizing had wat meer voeten in de aarde dan vooraf berekend was. De vloer bleek, zoals verwacht, wel bestand tegen de druk van de zware machines maar niet zonder licht door te buigen. Op termijn zou dit de verspaningsapparatuur kunnen beschadigen en daarom is de vloer voorzien van heipalen om de bedrijfszekerheid te verhogen.
In het nieuwe onderkomen heeft direct al een grote verandering plaatsgevonden: de Gildemeister draaibank is vervangen door het Doosan Puma 2600LM draaicentrum. Deze machine uit de Koreaanse stallen van Doosan is geleverd door Dormac CNC Solutions uit De Goorn. Hij dient niet alleen als vervanging voor de oude draaibank, maar ook als uitbreiding. Het is een verlengde versie met aangedreven gereedschap. De maximale draaidiameter is 480mm en de draailengte 1280mm. Hierdoor kunnen ook grotere producten CNC gedraaid worden. Met het krachtige aangedreven gereedschap (twaalf stuks) kunnen ook de doorlooptijden van producten verlaagd worden. Hierdoor kan het volledige product immers vaak afgemaakt worden op de draaibank, zonder dat het nog langs de freesbank moet.
De toevoeging van een LNS Servo 2 stafaanvoer maakt de machine, die inmiddels is voorzien van een hydraulische bril, ook geschikt voor de productie van kleine series.

Echte aanwinst
“Dit draaicentrum is echt een aanwinst voor de machinefabriek”, zegt Wijnschenk. “Het verlengde bed, het aangedreven gereedschap, de hydraulische bril en de stangenlader maken deze machine tot de perfecte uitbreiding. Door de stafaanvoer en de Fanuc Manual Guide besturing is hij uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote series, maar door de CADCAM aansturing is deze machine ook zeer geschikt voor gecompliceerde enkelstuks. Het aangedreven gereedschap verlaagt de productietijd drastisch.”

“De doelstelling voor de toekomst is om te blijven groeien zonder onszelf te verliezen”, aldus Wijnschenk. Hij ziet zichzelf nog steeds als een kleine ondernemer en vindt het belangrijk om feeling te houden met het geleverde werk. De kwaliteit van de producten  en de korte levertijd zijn heilig bij 3DTechDraw. Door het up-to-date houden van machines, het blijven opleiden van personeel en het in stand houden van de huidige bedrijfsmentaliteit hoopt Wijnschenk ook over 5 jaar nog een toegevoegde waarde voor de klant te kunnen zijn.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Basismetaal onder druk, perspectief metaalproducten en machinebouw minder slecht

14-11 Met name de basismetaalindustrie staat onder druk. Andere industriële branches, zoals de metaalproductenindustrie, de…

Toeleveren

VMT Groep is nu VMT Companies

13-09 De naamswijziging onderstreept dat de focus van het bedrijf verschuift van plaatwerkleverancier naar machinebouwpartner.…

Toeleveren

Netwerk- en kennisevent D2M biedt alles voor het nieuwe maken

12-09 D2M is de nieuwe naam van de beurzen Prototyping en MNE. In 2020 besloten…

Toeleveren

Wat zijn (worden) de regels voor machinebouw voor de food?

07-09 De overheid zegt duidelijk dat een producent verantwoordelijk is voor de veiligheid van zijn…

Bedrijf en Economie

Duitse orderportefeuille voor gereedschapsmachines blijft op hoog niveau

01-06 “De bestellingen voor onze branche bleven in het eerste kwartaal van dit jaar binnenstromen”,…

Bedrijf en Economie

Machine-industrie in Nederland blijft groeien

06-04 Hierdoor is de machine-industrie nagenoeg even groot geworden als de twee traditioneel grootste onderdelen…

Toeleveren

Technohub Ketenintegratie wil echte doorbraak realiseren

23-03 “We willen een echte doorbraak creëren, waarbij bedrijven in de keten lange termijn relaties…

Toeleveren

Marel creëert toekomstbestendige werkomgeving

17-11 Nog niet zo lang geleden, in 2018, voltooide Marel een nieuwe kantoorvleugel, een vernieuwd…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?