Additive Industries lanceert kleine MetalFAB1

0

Additive Industries heeft een nieuwe, kleinere uitvoering van haar MetalFAB1 industrieel 3d metaalprint systeem gepresenteerd. Het systeem is specifiek ontworpen voor proces- & applicatieontwikkeling en prototypebouw.

Het compacte formaat en concurrerende prijsniveau helpen beginnende gebruikers om ervaring op te doen met additive manufacturing in metaal alvorens op te schalen naar seriematige productie. De modulaire opzet, typerend voor de lijn van MetalFAB1 systemen, biedt de mogelijkheid om in een later stadium te upgraden naar een volledig MetalFAB1 systeem. De technologie en het bouwvolume (420x420x400mm) zijn identiek aan de grotere systemen voor serieproductie.

Bestaande gebruikers zoals Airbus en GKN kunnen het systeem inzetten bij de ontwikkeling van printstrategieën en procesparameters voor nieuwe materialen en toepassingen, alvorens deze in te zetten op hun industriële MetalFAB1 systemen voor serieproductie. Dit voorkomt onnodige verstoring van productieplanning en reguliere operatie. “Deze machine is het resultaat van een intensieve dialoog met onze klanten en beoogde gebruikers en completeert ons aanbod van MetalFAB1 systemen voor industriële additive manufacturing in metaal”, aldus Mark Vaes, CTO van Additive Industries. “Er bestaat op het moment geen andere oplossing die een combinatie biedt van ongekende flexibiliteit en toekomstbestendige 3D-print mogelijkheden”, voegt Daan Kersten, mede-oprichter en CEO van Additive Industries toe.