Afvalbak Bubble verovert Berlijn

0

Lune, het designmerk waarmee Brink Industrial uit Hoogeveen RVS en aluminium plantenbakken en afvalbakken op de markt brengt, heeft samen met de stadsreinigingsdienst van Berlijn de bolvormige afvalbak Bubble ontwikkeld. Deze RVS afvalbak heeft een veel grotere inhoud dan de gebruikelijke outdoor afvalbakken.

De Bubble is dit voorjaar onderworpen aan een uitgebreide test in de Berlijnse binnenstad. De grote capaciteit van de bolvormige, roestvrijstalen afvalbak en het unieke legings-principe, hebben aanzienlijke kostenvoordelen opgeleverd en een schoner straatbeeld. Op basis van de gunstige testresultaten heeft Berlijn besloten om de stad vanaf deze zomer grootschaliger te gaan voorzien van Bubbles.

De roestvrijstalen Bubble heeft een inhoud van 360 liter. Dit is gemiddeld 6 tot 10 keer meer dan een gebruikelijke outdoor-afvalbak. Hierdoor wordt het aantal legingen (en ophaalritten) flink teruggebracht, wat kostenbesparend werkt. Op basis van de testresultaten is een totale kostenbesparing van circa 20-30% mogelijk ten opzichte van gebruikelijke outdoor-afvalbakken. Daarnaast is het straatbeeld rondom de bak schoner omdat restafval geen kans heeft zich te verspreiden naast een overvolle bak. De Bubble is 100% recyclebaar.
Het legings-principe is even simpel als efficiënt: met een veegwagen met zuiginrichting kan de afvalbak door slechts één persoon snel geleegd worden. Dit gebeurt met een grote zuigslang die in de Bubble al het afval met hoge capaciteit opzuigt.

De publieke reacties zijn ook positief: de Bubbles worden actief gebruikt en laten zich moeiteloos in het straatbeeld inpassen, of het nu voor de Brandenburger Tor is of in een van de vele winkelstraten.

Lune zal na de zomer in meerdere landen de Bubble introduceren en testen.