Amada Weld Tech lanceert Jupiter laserlassysteem

Het nieuwe Jupiter laserlassysteem van Amada Weld Tech is een semi-automatisch productiesysteem voor het lassen van batterijmodules voor gebruik in elektrische voertuigen, elektrisch gereedschap, energieopslag en militaire batterijmoduletoepassingen.

Het Jupiter laserlassysteem is volgens Amada Weld Tech ideaal voor het lassen van accumodules voor auto’s, lucht- en ruimtevaart en elektrisch gereedschap.

De Jupiter is volgens de producent ideaal voor batterijmodules van maximaal 300x300x300 mm, met typische gewichten tot 20 kilogram. Het is met name geschikt voor dunne tot middeldikke batterijtabs van nikkel, hilumin (vernikkeld staal), aluminium, koper en messing.

Integratie van lasersystemen

Succesvolle laserproductieprocessen zijn volgens Amada Weld Tech voor een groot deel afhankelijk van de succesvolle integratie van lasersystemen. Ontwerpers moeten systemen ontwikkelen waarbij de motion control, laser, software en tooling samenwerken en worden geïntegreerd in een machine die de gewenste processtroom ondersteunt. Het kan een uitdaging zijn om alle stukjes in elkaar te zetten.

Scherpstellen en positioneren

Het Jupiter-systeem kan worden uitgerust met meerdere lasers en een laserlaskop met vaste optiek of een galvo (scanner). De gemotoriseerde XY-tafel en Z-as maken het gemakkelijk om scherp te stellen op de te lassen onderdelen en deze te positioneren. PLC-besturing resulteert in gebruiksgemak en betrouwbaarheid in productieomgevingen.

Veilig te bedienen

Het Jupiter-laserlassysteem is voorzien van een laserlasbehuizing van klasse 1 voor het lassen van batterijlipjes, die veilig kan worden gebruikt in een reguliere productieomgeving. Een geïntegreerde verbrandingsonderdrukkingseenheid (CSU) beschermt zowel het systeem als de bediener. De geïntegreerde rookafzuiging zorgt ervoor dat de behuizing schoon en beschermd blijft tegen verontreiniging.

Vermogen fiberlaser

Amada Weld Tech, fabrikant van apparatuur en systemen voor laserlassen, lasermarkeren, lasersnijden, weerstandslassen, hermetische afdichting en hotbar reflow-solderen en -verlijmen, levert de Jupiter met een fiberlaser met een gemiddeld vermogen van 500 W in het nabij-infrarood (NIR) golflengtebereik. Een handmatig bediende voordeur zorgt voor handmatig laden, terwijl een automatisch bediende zijdeur kan worden gebruikt voor robot- of in-line laden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Laserlassen draagt bij aan sneller elektrisch tanken

21-02 Het opladen van een elektrische auto net zo snel en gemakkelijk als het tanken…

Verbinden

Amada Weld Tech verbetert procesbeheersing van puntlassen

06-03 De closed-loop feedback functionaliteit van Amada Weld Tech stelt productiebedrijven in staat om een…

Verbinden

Las grote verscheidenheid aan toepassingen met IS-Q Series van Amada Weld Tech Europe

09-01 De IS-Q serie van Amada Weld Tech Europe biedt controlebewaking met zowel de MG3…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?