AWL-Techniek neemt deel aan Lasys in Stuttgart

0
470

‘Laser additive manufacturing’ en ‘Robotics & Automation’ zijn de hoofdonderwerpen van de vakbeurs Lasys, die van 24 tot en met 26 juni wordt gehouden in Stuttgart (D). Lasys is een materiaal- en sectoroverstijgende beurs voor wat betreft lasertechnologie. Een van de Nederlandse deelnemers is AWL-Techniek uit Harderwijk.

Op de AWL-stand (hal 4, stand D71) ligt de focus uiteraard op laserlassen, een veelzijdig proces dat gebruikt kan worden om diverse materialen, zoals koolstofstaal, roestvrij staal, titanium, aluminium, nikkellegeringen en composieten te lassen. Laserlassen wordt vaak toegepast bij hoge productievolumes dankzij de hoge lassnelheden, en mate van automatisering, die een productie van 24/7 mogelijk maakt.

AWL zal bezoekers informeren over het laserlassen van T-naden en flensnaden met industriële lasrobots.

Wouter Zweers, Technology Manager bij AWL, is één van de sprekers op het Expert Forum ‘Lasers in Action’ op 25 juni in hal 4, stand 4A51. Van 14.00 – 14.30 uur vindt de presentatie plaats over ‘Laserlassen van T-naden en flensnaden met industriële lasrobots’. Daarnaast worden onderzoeksresultaten gedeeld en verduidelijkt met praktische voorbeelden uit de autostoelenindustrie.

Lees hier alle informatie over de vakbeurs Lasys.

Momenteel neemt AWL-Techniek overigens ook deel aan de Beijing Essen Welding & Cutting Fair (BEW). De 19e Beijing Essen Welding & Cutting Fair wordt gehouden van 10 tot en met 13 juni in het New China International Exhibition Centre in Peking. Het is één van de twee belangrijkste professionele lasbeurzen ter wereld. Jaarlijks trekt het evenement tienduizenden professionals uit de lasindustrie. BEW voorziet in een platform voor de binnenlandse handel alsook voor de wereldwijde import en export. Op de AWL-stand krijgen bezoekers een beter beeld van de mogelijkheden op het gebied van laserlassen en zaken waarmee men, met betrekking tot de configuratie, rekening moet houden.