Beveltools: afkanten en afronden met een frees

De Bevel Mate en Bevel Mite van Beveltools zijn frezen voor het afkanten en afronden van metaal. De gepatenteerde spiraalvormige snijkanten van beide gereedschappen snijden het metaal, terwijl ze draaien. Hierdoor ontstaat een perfect gevormde hoek in een rechte lijn met een gladde afwerking. Daarnaast bestaan de frezen uit één geheel. Het wisselen van een frees kost daardoor slechts enkele seconden.

De twee metaalfrezen Bevel Mate en Bevel Mite worden op de Europese markt geïntroduceerd tijdens de Eisenwarenmesse in Keulen (9 t/m 12 maart). Enkele maanden geleden, in november 2013, introduceerde Beveltools de metaalfrezen al in Noord-Amerika, tijdens de Fabtech in Chicago. De introductie hier leidde tot veel belangstelling vanuit diverse disciplines binnen de metaalindustrie, scheepsvaart en constructie-industrie. De frezen vormen een alternatief voor andere kanten-snijgereedschappen, zoals messen, vijlen, scharen, zagen, slijpschijven, lamellenschijven en snijbranders, die het metaal meestal slechts snijden of slijpen onder een rechte hoek.

Naast de introductie van de Bevel Mate en Bevel Mite geeft Beveltools verdere innovatie van beide producten hoge prioriteit. Beveltools Research & Development heeft inmiddels de productietechnologie van de Bevel Mate doorontwikkeld naar de Bevel Mite, met als resultaat nieuwe freeskoppen voor de Bevel Mite.

De verbeterde productietechniek van de Bevel Mite freeskoppen stelt Beveltools in staat om de productiekosten en daarmee de prijs van de freeskoppen te verlagen. Daarnaast beschikken de nieuwe freeskoppen over een langere levensduur. Eigenaren van bestaande Bevel Mite motoren hoeven niet te vrezen dat zij deze voortaan niet meer kunnen gebruiken. De nieuwe freeskoppen kunnen met behulp van een adapter eenvoudig op de bestaande machines worden gemonteerd.

De frezen van de Bevel Mate en Bevel Mite zijn in de meest voorkomende radii en hoeken te verkrijgen, namelijk R3, 30°, 37,5° en 45°. De Bevel Mite is ook beschikbaar is 60°. De hardheid van de frezen (92 HRC, net onder de hardheid van diamant), maakt ze geschikt voor het frezen van staal. De Bevel Mite is ontworpen voor lichter materiaal tot een dikte van 5 mm, de Bevel Mate is bestemd voor zwaardere freeswerkzaamheden in staal van 5 mm tot 8 mm dikte. Voor hardere materialen als RVS en zachtere non-ferromaterialen kunnen de frezen wel worden gebruikt, maar zijn ze niet specifiek ontworpen. Beveltools werkt er hard aan om de Bevel Mate en Bevel Mite ook voor deze metaalsoorten verder te ontwikkelen.

Beveltools heeft vestigingen in Europa (Velp, Nederland) en Noord Amerika (St. Louis, Verenigde Staten). De missie van Beveltools is om innovatieve oplossingen te bieden en een leidend producent te zijn op het gebied van frezen voor de metaalindustrie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Laskanten voorbewerking voor pijp en plaat

01-03 De CHP-60 serie freesmachine voor plaatkanten wordt constant uitgebreid met mogelijke opties. Na de…

Plaatbewerking

De Multibrush, alle finishmogelijkheden in één machine

13-10 Q-Fin is begin dit jaar begonnen met het ontwikkelen van een machine met de…

Plaatbewerking

Trumpf EdgeLine Bevel snijdt laskanten en verzinkingen

08-11 De technologie is compatibel met standaard Trumpf-lasersnijmachines en stelt gebruikers in staat om laskanten…

Plaatbewerking

Radius 2 mm met nieuwe RotoMaster ontbraammachine van Loewer

14-09 Veel mensen zijn bekend met de SwingGrinder en DiscMaster ontbraammachine van Loewer. Deze werken…

Oppervlaktetechniek

Flexibel randen afbramen en afronden aan beide zijden

28-10 De SBM-L schuur- en afbraammachines van Lissmac werken volgens een droog proces. Staal, roestvrij…

Plaatbewerking

Spiegelgladde laskanten in een handomdraai

19-10 Riam (voluit Riam Dordrecht BV) is een toeleverancier van kwalitatief hoogwaardig snijwerk. Het bedrijf…

Oppervlaktetechniek

Q-Fin installeert eerste drie Super Edge Rounder-machines

11-07 Q-Fin heeft in juni de eerste drie SER600-machines bij klanten geïnstalleerd. Ze waren al…

Plaatbewerking

Krachtige laskantenfreesmachine

17-04 De gloednieuwe laskantenfreesmachine B60S van Euroboor is ontwikkeld met een krachtige 1800 W motor,…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021