Bij Mewa wordt zelfs het water gewassen

Als dienstverlener voor bedrijfstextiel is Mewa ook expert in wassen. Over heel Europa verwerkt de onderneming jaarlijks 9,4 miljoen kledingstukken en wast 966 miljoen poetsdoeken in wasstraten die in eigen beheer werden ontwikkeld. Daarbij wordt water gebruikt – anders dan bij de chemische reiniging, waar droog wordt gereinigd.

Bij Mewa wordt met water gewassen. Dat is niet vanzelfsprekend. Immers bij chemische reiniging worden, in plaats van water, oplosmiddelen ingezet. Deze dringen door tot in de droge vezels om zo vlekken te verwijderen. Anders dus bij MEWA: hier zorgt water voor frisse zuiverheid.

Voor een zo spaarzaam mogelijk waterverbruik, heeft de textieldienstverlener een grondstof sparende methode voor textielonderhoud ontwikkeld.

  • Er wordt gewassen met biologisch afbreekbare wasmiddelen in een zo laag mogelijke dosering.
  • De ‘cascadetechniek’ filtert bruikbaar waswater uit de laatste spoelgangen. Dit water wordt opnieuw gebruikt in volgende wasbeurten. Zo wordt het verbruik van schoon water verminderd met 50 procent.
  • Uit vuil wordt energie gewonnen. Terwijl het textiel het verdere onderhoudsproces doorloopt, worden uitgewassen vuile stoffen bewerkt en ingezet voor de verwarming van was- en droogstraten. Het reduceert het verbruik van primaire energie.
  • Alle vestigingen van Mewa in Europa hebben een eigen installatie voor de verwerking van afvalwater. Daarmee wordt een reinigingsgraad van 99,8 procent gerealiseerd, een cijfer dat de wettelijke voorschriften ver overschrijdt.
MetaalNieuws-nieuwe-advertorial-1603_MEWA_wassen_2

Het doel van de eigen milieutechnische ontwikkelingen is de inzet van energie, water en wasmiddelen continu te verlagen – en daarbij het best mogelijke resultaat behalen. In vergelijking met traditionele wasmethodes betekent dat tot 85 procent minder belasting van het milieu.

Optimaal zuiver en aangenaam fris, bij een goede milieubalans. Dat is de expertise van een specialist als MEWA, die hergebruik tot bedrijfsprincipe heeft gemaakt. In de huishoudelijke was wordt dergelijke positieve milieubalans maar zelden behaald, welke een studie van de Europese vereniging voor textielservice (E.T.S.A.) in 2014 aantoonde.

Dienstverlening is meer dan wassen alleen. Mewa Textil-Management biedt 100% zorg en kwaliteitsgarantie voor alle bedrijfstextiel in full-service. Dat houdt in ophalen, wassen, onderhoud, vervangen wanneer nodig en op tijd weer aanleveren.

Al 30 jaar is het besparen van grondstoffen bij Mewa een basisprincipe. Reeds in 1997 kreeg de textieldienstverlener als eerste onderneming in de sector het internationale milieucertificaat ISO 14001 toegekend. Bij het uitschrijven van de ‘Deutsche Nachhaltigkeitspreis 2013’ werd MEWA opgenomen in de ‘Top 3’.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Mewa versterkt klantenportaal voor verwerven kleding en poetsdoeken

07-02 Het productaanbod van Mewa richt zich op zelfgemaakte herbruikbare poetsdoeken, maar ook op werkkleding…

Toeleveren

Nieuw MEWA-klantenportaal met veel functionaliteiten

12-09 Het klantenportaal biedt een gemoderniseerde gebruikersinterface en diverse nieuwe functionaliteiten. Aanvulling op persoonlijke service…

Toeleveren

Mewa laat zijn merk opnieuw bloeien

05-09 De Mewa Groep heeft zich in de afgelopen jaren door zijn markt- en klantentoename…

Toeleveren

Climate Partner bevestigt geringere milieu-impact Mewatex poetsdoeken

02-02 Een en ander blijkt uit een rapport van Climate Partner, een adviesbureau gespecialiseerd in…

Toeleveren

Vrachtwagen op waterstof haalt en brengt MEWA poetsdoeken

26-05 MEWA engageert zich als Europese verstrekker van textieldiensten al 113 jaar voor hergebruik en…

Toeleveren

Poetsdoeken van MEWA zijn sterspelers in duurzaamheid

15-07 Textieldienstverlener MEWA zet al meer dan 100 jaar in op duurzaamheid. Hun industriële poetsdoeken…

Toeleveren

Herbruikbare poetsdoeken Mewa dragen bij aan veiligheid

22-04 In deze tijden van corona-pandemie is het belangrijk dat industriële bedrijven en werkplaatsen hun…

Werkplaatstechniek

Herbruikbare poetsdoeken MEWA maken werkplaats milieuvriendelijk

06-11 Textielsharing is een vorm van actieve milieubescherming. MEWA-textielmanagement kiest voor herbruikbaarheid. Daarmee maakt u…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?