Bijeenkomst IoT en software, kwetsbaarheid en aansprakelijkheid

Criminelen verschaffen zich steeds vaker toegang tot cruciale (productie)processen om deze stil te leggen, te beïnvloeden en losgeld te vragen. De overheid onderkent dit en wil strengere eisen gaan stellen aan hard- en software door fabrikanten en aanbieders van slimme apparatuur te verplichten om voor een bepaalde tijd veiligheidsupdates te blijven aanbieden. Vanwege die reden organiseert Teqnow een technische bijeenkomst om ondernemers zichzelf de vraag t laten stellen wie verantwoordelijk is of wordt voor cybersecurity bij software en OT/IoT-toepassingen.

Teqnow is een platform van Koninklijke Metaalunie dat de aandacht voor en toepassing van toptechnologie in het industriële mkb wil vergroten en stimuleren. Belangrijke thema’s hierbij zijn: robotisering, additive manufacturing, digitalisering, lasertechnologie, sensoring en materialen. Teqnow draagt kennis over door middel van allerlei activiteiten en diensten, bijvoorbeeld door het organiseren van bijeenkomsten.

De Internet of Things-ontwikkeling maakt dat steeds meer ‘dingen’ digitaal met elkaar en met de mens communiceren. Dat kunnen bijvoorbeeld koffiemachines, camera’s, auto’s maar ook industriële toepassingen zoals sensoren, robots, productiemachines en procesautomatisering met (inter)netwerkconnectiviteit zijn. Ook binnen de industrie komen steeds meer apparaten op de markt die zijn voorzien van software en IoT-devices, zoals CNC-machines, een installatie in de voedselverwerkende industrie, toegangssystemen of een robot. En of de IoT-apparatuur met bijbehorende software nu in het eigen proces wordt gebruikt of juist wordt toepast in het product bij een klant; steeds meer apparaten moeten af en toe worden voorzien van een software update om bijvoorbeeld een lek in de software op te lossen of het apparaat te verbeteren.

Wie is verantwoordelijk voor alle cybersecurity die moet voorkomen dat cybercriminelen aan de haal gaan met data en daarmee productieprocessen lamleggen of bedrijven afpersen? Teqnow geeft het antwoord op die vraag. Voor ondernemers die producten, machines of componenten leveren waarin software meegeleverd wordt, zelf de (PLC) besturing of softwareapplicatie schrijven of juist inkopen of IoT/OT-toepassingen in het eigen kritische productieproces gebruiken, organiseert Teqnow op 16 april een technische bijeenkomst. Meer informatie is te vinden op de website van Teqnow. Inschrijven kan via de agenda op dezelfde website.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Lely en Miele geven inzicht in hun circulaire route

26-02 Voor toeleveranciers is het natuurlijk uitermate interessant om te weten hoe hun klanten, de…

Personeel en Opleiding

Productiviteit verhogen met data uit je bedrijf: wat werkt?

05-02 In de afgelopen weken heeft Teqnow gewerkt aan de voorbereiding van deze nieuwe bijeenkomst.…

Bedrijf en Economie

Minder spanning op arbeidsmarkt in MKB-maakindustrie

18-01 Bij de MKB-maakbedrijven die aan deze barometer hebben deelgenomen werken gemiddeld 21 medewerkers, 92%…

Automatisering

AI blaast industriële productie nieuw leven in

17-01 Kunstmatige intelligentie is onmisbaar geworden bij het bewaken en besturen van machines. Neurale netwerken…

Bedrijf en Economie

Zakendoen in Duitsland: Hoe doe je dat?

15-01 Koninklijke Metaalunie organiseert in samenwerking met haar Duitse partner Niederlanden Nachrichten een inspiratiebijeenkomst waar…

Personeel en Opleiding

Voorbereiding cao-onderhandelingen in volle gang

27-11 Koninklijke Metaalunie houdt deze maand voor haar leden een reeks bijeenkomsten over cao-onderwerpen. Na…

Bedrijf en Economie

Metaalunie lanceert eigen verkiezingscampagne voor MKB-maakindustrie

01-11 “De campagne richt zich op duidelijke oplossingen voor innovatiestimulering voor MKB-maakbedrijven, verduurzaming van de…

Bedrijf en Economie

Zoektocht naar vakmensen was nog nooit zo moeilijk

16-10 Dat blijkt uit de Metaalunie Economische Barometer van de MKB-maakindustrie van het derde kwartaal…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?