Boor voor snellere lucht- en ruimtevaartbewerking

Kennametal heeft de FBX drill geïntroduceerd voor het vlakbodemboren van structurele onderdelen in de luchtvaartindustrie De stabiele boor levert tot 200 procent hogere verspaande volumes bij het bewerken van hoge temperatuur bestendige legeringen, roestvrij staal en andere materialen.

Het ontwerp van de FBX vlakke bodemboor stuurt voornamelijk axiale snijkrachten naar de machinespindel, waardoor de doorbuiging wordt geminimaliseerd en de standtijd van het gereedschap en de bewerkingssnelheden worden verhoogd.

Het snel verwijderen van grote hoeveelheden materiaal blijft een uitdaging voor dit soort componenten. Traditioneel is de eerste processtap om het materiaal binnen te komen met behulp van infrees-technieken. Dit zijn tijdrovende processen en lage materiaal verwijderingspercentages zijn de norm. “De FBX boor versnelt het bewerkingsproces door de voordelen van een vlakke bodemboor en een axiaal-assige bewerking te combineren.

Het vlakke bodemontwerp elimineert radiale krachten, terwijl vier effectieve snijkanten zorgen voor verhoogde aanzet- en snijsnelheden, wat leidt tot 200 procent hoger verspaand volume in vergelijking met traditionele axiaaltechnieken en het verhogen van de productiecapaciteit voor lucht- en ruimtevaartfabrikanten”, zegt Georg Roth, Product Manager bij Kennametal. Zodra de boor de basisstructuur van het onderdeel heeft gevormd, zijn voorbewerken en afwerken met wisselpaat en vol hardmetalen schachtfrezen de volgende processtappen.

Unieke ontwerpfunctie

Vier effectieve snijkanten brengen hoge stabiliteit in uitdagende toepassingen zoals overlappende gaten boren, terwijl extra verkregen ruime spaanafvoer openingen zorgen voor een verbeterde vrije spaanafvoer. Ondersteund door een reeks verwisselbare koelvloeistofsproeiers om warmteophoping te helpen elimineren, wordt de boorpunt gekenmerkt door een middeninzetstuk met twee effectieve snijkanten en spaanopdelers voor maximale aanzetmogelijkheden. De boorschachten zijn beschikbaar in de diameters 60, 75 en 90mm, en worden geleverd in een lange en korte versie (150mm en 95mm).

De FBX is geschikt voor het boren in massief materiaal, overlappend boren en infrezen in een verscheidenheid aan materialen zoals hoge temperatuurbestedige legeringen, roestvrij staal, staal en gietijzers. Hij is eveneens veelzijdig en goed presterend in vergelijkbare toepassingen voor de algemene bewerkingstechniek- en energiemarkten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

In één stap bevestigingsgaten boren en verzinken

09-06 “De meeste gereedschappen voor bevestigingsgaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe op bestelling gemaakte…

Verspanen

Kennametal introduceert KCFM 45 vlakfrees

24-09 Kennametal heeft een nieuw vlakfreesplatform voor gietijzertoepassingen geïntroduceerd, de KCFM 45. Met vaste en…

Verspanen

Aluminium voorbewerken met hoge snelheid

14-01 De KOR 5 volhardmetalen frees is de nieuwste ontwikkeling van Kennametal op het gebied…

Verspanen

Volhardmetalen frees met vier spaangroeven

06-01 Kennametal heeft zijn Harvi-lijn krachtige solide schachtfrezen uitgebreid met de Harvi I TE, een…

Verspanen

Kennametal maakt hard draaien rendabeler

09-12 Kennametal kondigde onlangs zijn nieuwste innovatie aan in hard draaiende KBH10B- en KBH20B PcBN-kwaliteiten,…

3D

3D-geprint kottergereedschap

06-11 Het 3D-geprinte kottergereedschap voor statorhuizen van Kennametal is specifiek ontworpen om te voldoen aan…

Verspanen

Snel en nauwkeurig gleuffrezen

04-06 Afwijkende sleufbreedtes, geknoei met onhandige schroeven en wisselplaatjes op een gleuffrees, een stuk stripstaal…

Verspanen

Harder hoeft niet moeilijker te betekenen

02-05 Hard draaien wordt al tientallen jaren gebruikt om het cilindrische slijpwerk te stroomlijnen en…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X