Boor voor snellere lucht- en ruimtevaartbewerking

Kennametal heeft de FBX drill geïntroduceerd voor het vlakbodemboren van structurele onderdelen in de luchtvaartindustrie De stabiele boor levert tot 200 procent hogere verspaande volumes bij het bewerken van hoge temperatuur bestendige legeringen, roestvrij staal en andere materialen.

Het ontwerp van de FBX vlakke bodemboor stuurt voornamelijk axiale snijkrachten naar de machinespindel, waardoor de doorbuiging wordt geminimaliseerd en de standtijd van het gereedschap en de bewerkingssnelheden worden verhoogd.

Het snel verwijderen van grote hoeveelheden materiaal blijft een uitdaging voor dit soort componenten. Traditioneel is de eerste processtap om het materiaal binnen te komen met behulp van infrees-technieken. Dit zijn tijdrovende processen en lage materiaal verwijderingspercentages zijn de norm. “De FBX boor versnelt het bewerkingsproces door de voordelen van een vlakke bodemboor en een axiaal-assige bewerking te combineren.

Het vlakke bodemontwerp elimineert radiale krachten, terwijl vier effectieve snijkanten zorgen voor verhoogde aanzet- en snijsnelheden, wat leidt tot 200 procent hoger verspaand volume in vergelijking met traditionele axiaaltechnieken en het verhogen van de productiecapaciteit voor lucht- en ruimtevaartfabrikanten”, zegt Georg Roth, Product Manager bij Kennametal. Zodra de boor de basisstructuur van het onderdeel heeft gevormd, zijn voorbewerken en afwerken met wisselpaat en vol hardmetalen schachtfrezen de volgende processtappen.

Unieke ontwerpfunctie

Vier effectieve snijkanten brengen hoge stabiliteit in uitdagende toepassingen zoals overlappende gaten boren, terwijl extra verkregen ruime spaanafvoer openingen zorgen voor een verbeterde vrije spaanafvoer. Ondersteund door een reeks verwisselbare koelvloeistofsproeiers om warmteophoping te helpen elimineren, wordt de boorpunt gekenmerkt door een middeninzetstuk met twee effectieve snijkanten en spaanopdelers voor maximale aanzetmogelijkheden. De boorschachten zijn beschikbaar in de diameters 60, 75 en 90mm, en worden geleverd in een lange en korte versie (150mm en 95mm).

De FBX is geschikt voor het boren in massief materiaal, overlappend boren en infrezen in een verscheidenheid aan materialen zoals hoge temperatuurbestedige legeringen, roestvrij staal, staal en gietijzers. Hij is eveneens veelzijdig en goed presterend in vergelijkbare toepassingen voor de algemene bewerkingstechniek- en energiemarkten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Kennametal breidt KenTIP FS modulaire boorportefeuille uit

04-01 Verder bestaat de  uitbreiding uit verschillende nieuwe rechte spiraalboren voor meerdere materialen en toepassingen,…

Verspanen

Lichtgewicht kottergereedschappen

07-03 Deze nieuwste versie van het gereedschap heeft een nieuw ontworpen armstructuur, een grotere middenbuis…

Verspanen

Zwaar draaien met acht snijkanten per wisselplaat

24-11 “FIX8 is ontworpen voor een breed scala aan toepassingen, waaronder draaien en vlakken, gladde…

Verspanen

In één stap bevestigingsgaten boren en verzinken

09-06 “De meeste gereedschappen voor bevestigingsgaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe op bestelling gemaakte…

Verspanen

Kennametal introduceert KCFM 45 vlakfrees

24-09 Kennametal heeft een nieuw vlakfreesplatform voor gietijzertoepassingen geïntroduceerd, de KCFM 45. Met vaste en…

Verspanen

Aluminium voorbewerken met hoge snelheid

14-01 De KOR 5 volhardmetalen frees is de nieuwste ontwikkeling van Kennametal op het gebied…

Verspanen

Volhardmetalen frees met vier spaangroeven

06-01 Kennametal heeft zijn Harvi-lijn krachtige solide schachtfrezen uitgebreid met de Harvi I TE, een…

Verspanen

Kennametal maakt hard draaien rendabeler

09-12 Kennametal kondigde onlangs zijn nieuwste innovatie aan in hard draaiende KBH10B- en KBH20B PcBN-kwaliteiten,…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema