Kennametal introduceert KCFM 45 vlakfrees

0

Kennametal heeft een nieuw vlakfreesplatform voor gietijzertoepassingen geïntroduceerd, de KCFM 45. Met vaste en verstelbare wisselplaatzittingen biedt de nieuwe frees de mogelijkheid voor zowel semi-nabewerking als fijn nabewerkingstoepassingen, met hoge eisen aan de oppervlaktekwaliteit.

Met hardmetalen, keramische en PcBN-wisselplaten is dit gereedschap volgens Kennametal een flexibele, kosteneffectieve en gebruiksvriendelijke oplossing voor elk type CNC-bewerkingscentrum.

Wisselplaat aanbod

Hardmetalen wisselplaten zijn ideaal voor bewerking met een lager toerental, of in dunwandige werkstukken en minder stabiele omstandigheden, terwijl keramische wisselplaten (KY3500-kwaliteit) hogere oppervlaktesnelheden bieden, wat resulteert in een hogere productiviteit. Beide bieden uitstekende prestaties. Voor fijne nabewerkingen leveren PcBN-wisselplaten de best mogelijke oppervlakte-afwerking, standtijd en doorvoer.

“Met de KCFM 45 vlakfrees kunnen gebruikers verschillende wisselplaatopties combineren en samenstellen om te voldoen aan de toepassingsvereisten en bewerkingsomstandigheden”, zegt Michael Hacker, Product Manager Kennametal. “U kunt bijvoorbeeld PcBN-nabewerking wisselplaten gebruiken in de verstelbare wisselplaat zittingen en keramische of hardmetalen wisselplaten in alle andere zittingen voor nat bewerken of toepassingen met een lager spaanvolume. Ongeacht de configuratie overtreft de KCFM 45 de hoogste oppervlakte-eisen.”

Vibratie killer

De wisselplaten zijn onder een positieve axiale hoek geplaatst, maar met een licht negatieve radiale hoek voor een betere standtijd. Dat creëert lagere bewerkingskrachten dan concurrerende gietijzer vlakfrezen, waardoor trillingen worden voorkomen en de oppervlakteafwerking verder wordt verbeterd. “De KCFM 45 met zijn verstelbare wisselplaatzittingen kan oppervlakte-afwerkingen genereren van 0,8 µm Ra. of beter, oneffenheden van minder dan 10 µm Wt”, zegt Hacker.

De KCFM 45 is ideaal voor grijs gietijzer, CGI-toepassingen, semi-nabewerkingen en fijne nabewerkingen. De vlakfrees maakt gebruik van een combinatie van zeshoekige semi-afwerkingsinzetstukken in de vaste vakken samen met vierkante schil-inzetstukken in de verstelbare zitting patronen.