Kennametal introduceert KCFM 45 vlakfrees

Kennametal heeft een nieuw vlakfreesplatform voor gietijzertoepassingen geïntroduceerd, de KCFM 45. Met vaste en verstelbare wisselplaatzittingen biedt de nieuwe frees de mogelijkheid voor zowel semi-nabewerking als fijn nabewerkingstoepassingen, met hoge eisen aan de oppervlaktekwaliteit.

Met hardmetalen, keramische en PcBN-wisselplaten is dit gereedschap volgens Kennametal een flexibele, kosteneffectieve en gebruiksvriendelijke oplossing voor elk type CNC-bewerkingscentrum.

Wisselplaat aanbod

Hardmetalen wisselplaten zijn ideaal voor bewerking met een lager toerental, of in dunwandige werkstukken en minder stabiele omstandigheden, terwijl keramische wisselplaten (KY3500-kwaliteit) hogere oppervlaktesnelheden bieden, wat resulteert in een hogere productiviteit. Beide bieden uitstekende prestaties. Voor fijne nabewerkingen leveren PcBN-wisselplaten de best mogelijke oppervlakte-afwerking, standtijd en doorvoer.

“Met de KCFM 45 vlakfrees kunnen gebruikers verschillende wisselplaatopties combineren en samenstellen om te voldoen aan de toepassingsvereisten en bewerkingsomstandigheden”, zegt Michael Hacker, Product Manager Kennametal. “U kunt bijvoorbeeld PcBN-nabewerking wisselplaten gebruiken in de verstelbare wisselplaat zittingen en keramische of hardmetalen wisselplaten in alle andere zittingen voor nat bewerken of toepassingen met een lager spaanvolume. Ongeacht de configuratie overtreft de KCFM 45 de hoogste oppervlakte-eisen.”

Vibratie killer

De wisselplaten zijn onder een positieve axiale hoek geplaatst, maar met een licht negatieve radiale hoek voor een betere standtijd. Dat creëert lagere bewerkingskrachten dan concurrerende gietijzer vlakfrezen, waardoor trillingen worden voorkomen en de oppervlakteafwerking verder wordt verbeterd. “De KCFM 45 met zijn verstelbare wisselplaatzittingen kan oppervlakte-afwerkingen genereren van 0,8 µm Ra. of beter, oneffenheden van minder dan 10 µm Wt”, zegt Hacker.

De KCFM 45 is ideaal voor grijs gietijzer, CGI-toepassingen, semi-nabewerkingen en fijne nabewerkingen. De vlakfrees maakt gebruik van een combinatie van zeshoekige semi-afwerkingsinzetstukken in de vaste vakken samen met vierkante schil-inzetstukken in de verstelbare zitting patronen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Kennametal breidt KenTIP FS modulaire boorportefeuille uit

04-01 Verder bestaat de  uitbreiding uit verschillende nieuwe rechte spiraalboren voor meerdere materialen en toepassingen,…

Verspanen

Lichtgewicht kottergereedschappen

07-03 Deze nieuwste versie van het gereedschap heeft een nieuw ontworpen armstructuur, een grotere middenbuis…

Verspanen

Prestatieverbetering met NeoMill vlakfrees

02-02 De mechanische componenten voor de schroefcompressoren worden gemaakt in de Boge-fabriek in Großenhain. Hier…

Verspanen

Zwaar draaien met acht snijkanten per wisselplaat

24-11 “FIX8 is ontworpen voor een breed scala aan toepassingen, waaronder draaien en vlakken, gladde…

Verspanen

M1600 vlakfrees van Widia presteert in verschillende bewerkingsomstandigheden

25-08 Met 16 snijkanten en een slim wisselplaatontwerp presteert de M1600 in verschillende bewerkingsomstandigheden, waaronder…

Verspanen

In één stap bevestigingsgaten boren en verzinken

09-06 “De meeste gereedschappen voor bevestigingsgaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe op bestelling gemaakte…

Verspanen

Boor voor snellere lucht- en ruimtevaartbewerking

21-04 Het snel verwijderen van grote hoeveelheden materiaal blijft een uitdaging voor dit soort componenten.…

Verspanen

Aluminium voorbewerken met hoge snelheid

14-01 De KOR 5 volhardmetalen frees is de nieuwste ontwikkeling van Kennametal op het gebied…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021