Bystronic werkt met Spaanse softwarespecialist aan open platform voor plaatbewerking

0

Bystronic, producent van plaatbewerkingsmachines, is een innovatie-partnerschap aangegaan met de Spaanse softwarespecialist Kurago. Het eerste gezamenlijke project is de ontwikkeling van een digitale bedrijfsomgeving voor de plaatbewerking – een open platform.

De vraag naar automatisering en digitale procesoplossingen groeit in alle bereiken van de plaatbewerking. Deze trend zorgt voor wezenlijke veranderingen in de businessmodellen en strategieën van de klanten van Bystronic. “De wereld van plaatbewerking zal in de nabije toekomst fundamenteel veranderen”, aldus Bystronic. “Software speelt daarbij een centrale rol. Digitale oplossingen zullen gebruikers bij de planning, verbinding, bewaking en optimalisering van hun complete productie ondersteunen. Dit alles zal de plaatwerkindustrie op een nieuw niveau van productiviteit en transparantie brengen.”

Oplossingen versnellen
Om baanbrekende procesoplossingen te ontwikkelen, die de visie van een Smart Factory omgeving verder brengen, gaat Bystronic nu nauw samenwerken met Kurago. Deze krachtenbundeling moet resulteren in het versneld op de markt brengen van oplossingen die deze visie werkelijkheid laten worden. Bystronic ziet in Kurago een sterke partner met uitgebreide kennis op het gebied van advisering en ontwikkeling van software voor intelligent productiemanagement. Kurago zal samen met Bystronic software voor de optimale productie van metaalproducten ontwerpen, creëren, verkopen en implementeren. Kurago gaat systemen ontwikkelen, die de productie van plaatwerk langs de hele waardescheppende keten begeleiden en structureren – met alle machinetypen van iedere producent.

Open platform
De eerste belangrijke stap in het partnerschap zal zijn de ontwikkeling van een compleet nieuwe ‘Enterprise Operational Environment’ voor de plaatbewerking – een digitale bedrijfsomgeving waarin alle processen die te maken hebben met de dagelijkse gang van zaken, plaats zullen vinden. “Daarmee zullen de gebruikers van onze machines en hoog operationeel niveau bereiken en zo concurrentievoordeel behalen. Dankzij Cloud-technieken kunnen ze hun oplossing uitbreiden als hun bedrijf groeit, waardoor ze hun totale bedrijfskosten (TCO, Total Cost of Ownership) verminderen. Daarnaast stelt deze oplossing tech-ondernemingen van elke omvang in staat nieuwe, specifiek op de plaatbewerking toegesneden producten en toepassingen te ontwikkelen en aan te bieden.”
Jesús Martínez, CEO van Kurago, legt uit: “De Enterprise Operation Environment die wij gaan ontwikkelen zal een open platform zijn, waarin veel marktdeelnemers die nu nog als concurrenten worden beschouwd, zullen gaan samenwerken. Deze omgeving zal een compleet digitaal ecosysteem bieden, want alleen zo kan deze revolutie slagen. Cloud- technologie verhoogt het prestatievermogen van alle marktdeelnemers en opent voor iedereen dezelfde mogelijkheden. Tegelijkertijd blijven de verschillen en concurrentievoordelen behouden, die elk individueel bedrijf tot de optimale partner voor zijn klanten maken.” Topman Alex Waser van Bystronic is ervan overtuigd Bystronic en Kurago door hun samenwerking een duurzame impact zullen hebben op de toekomstige trends en uitdagingen in de plaatbewerkende industrie. “Ons gezamenlijke doel is onze klanten baanbrekende oplossingen te kunnen aanbieden, die ze verder brengen op de weg naar een digitale productie-omgeving.”