Chess introduceert slimme LED-buis

0
105

Chess presenteert de draadloos bestuurbare en dimbare LED-buis, de Mymesh Smart T8 LED-tube. Deze nieuwe LED-buis met volledig geïntegreerde draadloze lichtbesturing is de moderne, slimme vervanging voor de traditionele T8 TL-buis.

In combinatie met een draadloze sensor en schakelaar van Chess kan met behulp van deze nieuwe LED-buis in een handomdraai slimme lichtbesturing worden gerealiseerd in een bestaand (industrieel) gebouw of een parkeergarage, eenvoudigweg door alle traditionele T8 TL-buizen te vervangen. Niet alleen kan op deze wijze tot maar liefst 80% aan energie worden bespaard, ook zijn de installatiekosten in zo’n geval 50% lager. Behalve het plaatsen van de nieuwe buizen, is immers voor dit nieuwe lichtbesturingssysteem geen bekabeling meer nodig.

Voor de realisatie van de slimme LED-buis met lichtverdeler heeft Chess een draadloos, regelbaar voedingsblok met een Mymesh-chip geïntegreerd in een door derden aangeleverde LED-buis voor de aansturing van de LED-strips (afkomstig van partners). Afhankelijk van de gekozen lengte van de Smart T8 LED-buis (naar keuze 1.200 of 1.500 mm), bevat de LED-strip 24×6=144 respectievelijk 24×7=168 LED-lampjes. Beide lengtes zijn leverbaar in twee kleuren, te weten 3000 en 4000 Kelvin. Doordat de nieuwe LED-buis een 330 graden rondschijnende buis is, kan na vervanging nog steeds gebruik gemaakt worden van de spiegeloptiek van de traditionele TL-armatuur.