CNC-Consult leverancier van Vericut software

0

CNC-Consult, leverancier van slimme software voor de maakindustrie, heeft een nieuwe softwaretool toegevoegd aan het assortiment: de NC-verificatiesoftware van Vericut.

Vericut software simuleert frees-, boor-, draai-, multitasking draai/frees- en EDM-bewerkingen. Fouten die het onderdeel kunnen vernielen, de opspanning kunnen beschadigen of het snijgereedschap kunnen laten breken, zijn door middel van een professionele simulatie vooraf eenvoudig te herkennen.

De software ondersteunt G-codes en CAM-bestanden en bevat analysemethoden om het bewerkte onderdeel op te meten en te vergelijken met het ontwerpmodel. Hierdoor is elk snijgereedschap met houder en elke opspanning te modelleren.

Enorme groeimarkt
“Wij zijn er trots op dat Vericut is toegevoegd aan ons assortiment”, aldus Maarten van Teeffelen, directeur van CNC-Consult in ‘s-Hertogenbosch. Hij is een voorvechter van Industrie 4.0 en ziet kansen en een enorme groeimarkt voor simulatiesoftware in de maakindustrie. “Ondernemers moeten hun horizon verleggen en bepalen waar ze met hun productie naartoe willen. Door de sterk veranderende marktsituatie en voortdurende wijzigingen in organisaties, zullen pijnpunten continu de kop op blijven steken. Vandaar dat in het verbeteringsproces de belangrijkste bottlenecks continu in kaart moeten worden gebracht. Er moet meer gedacht worden in tijd en minder in efficiëntie. Kortere doorlooptijden betekent immers sneller leveren! Een product als Vericut levert hiervoor een aantal belangrijke voordelen.” Die voordelen zijn: programmeerfouten worden geëlimineerd; de hoeveelheid uitval wordt minder; de procesefficiëntie verbetert; documentatie en presentatie verbeteren.

Simulatie vergroot prestaties
Simulatie maakt het mogelijk ‘in-process’ inspectie-instructies en CAD-modellen van het gesimuleerde onderdeel te creëren, die exact overeenkomen met de werkelijkheid. Omdat de simulatie wordt aangedreven door dezelfde logica als de besturing van de CNC-machine, gedraagt deze zich precies zoals in het echt. Hierdoor is het de meest nauwkeurige botsingscontrole die momenteel beschikbaar is in de markt. Een belangrijk voordeel is dat er kan worden geëxperimenteerd in een virtuele omgeving, zonder dat er beslag wordt gelegd op kostbare machinetijd. Dit resulteert in kortere cyclustijden, minder gereedschapsslijtage en beter afgewerkte onderdelen. “Daar gaat de maakindustrie van profiteren”, aldus Van Teeffelen. Consistente en correcte programma’s zonder handmatig proefdraaien leveren een bijdrage aan een beter productieproces. Meer productiecapaciteit = meer resultaat.”

CNC-Consult leverancier van Vericut software