Cobots voor de maakindustrie

0

De steeds verdergaande automatisering en digitalisering in de maakindustrie bieden kansen. Toepassing van nieuwe technologieën geven een boost aan het bedrijfsresultaat. Een collaborative robot (cobot) is zo’n nieuwe technologie. Rolan Robotics wil dat laten zien tijdens de TIV en zal tijdens deze vakbeurs een Doosan cobot presenteren die schuurt én polijst.

De Doosan cobot is de nieuwste aanwinst in de cobot familie van Rolan Robotics. Deze cobots onderscheiden zich op enkele punten van andere cobots. Het belangrijkste verschil zijn de krachtsensoren die bij Doosan in alle 6 axis zijn ingebouwd. Met een nauwkeurigheid van 0,2N maakt dit alle 4 de varianten van de Doosan Cobots uniek in de markt. Daarnaast schakelt de Doosan cobot de motor af bij weerstand, zodat deze niet langer wordt belast. En werkt dus niet met een rem – een kostbaar slijtdeel – zoals andere cobots doen. Dit zorgt voor een langere levensduur en een hogere nauwkeurigheid, ook als de cobot al enkele jaren gebruikt wordt. Daarnaast zet Doosan Robotics hoogwaardige materialen en onderdelen in met robuuste cobots voor een industriële omgeving als resultaat. De oplossing die Rolan Robotics toont op de TIV Technologiestraat is een cobot die metalen schrijven schuurt en polijst.

Grote speler
Rolan Robotics is bekend als systeemintegrator voor automatiseringstoepassingen in de metaalsector, maar ook in steeds meer andere branches zoals de ‘food’ en ‘nonfood’ industrie. Het bedrijf is met zo’n 1000 geleverde robotsystemen een grote speler in de Benelux. Al jaren levert Rolan Robotics innovatieve systemen aan bedrijven in de maakindustrie. De kracht van deze turnkey robot leverancier is dat zij merkonafhankelijk is. Naast lasrobots van OTC worden ook handling robots van OTC, Fanuc en Stäubli ingezet om zo voor elk project een passende automatiseringsoplossing te bieden in financieel en/of ergonomisch opzicht.

Rolan Robotics, stand 679