Conrad levert Dewalt gereedschappen

0

Conrad Electronic voegt het merk Dewalt toe aan het productassortiment. Hiermee worden meer dan 150 industriële elektrische gereedschappen, hulpstukken en universele, machinegerelateerde accessoires toegevoegd.

De bij Conrad verkrijgbare producten van Dewalt omvatten onder meer boormachines en schroef/boormachines, elektrische zagen, haakse slijpmachines, accessoires voor elektrische gereedschappen, meetinstrumenten en producten voor het opbergen van gereedschap. Een speciale vermelding verdient de DCG405NT haakse slijper, die werkt op een 18V Li-ion batterij. Bijzonder aan deze haakse slijper zijn de met epoxyhars gecoate wikkelingen die de motor van de machine beschermen tegen schurende stofdeeltjes. Een geoptimaliseerd ventilatorsysteem zorgt voor een effectieve koeling van de haakse slijpmachine en de interne elektronica tijdens het gebruik, wat een langere levensduur met zich meebrengt. De elektronische rem stopt de schijf betrouwbaar binnen enkele seconden (<2 s).In geval van blokkering schakelt een elektronische koppeling het apparaat automatisch uit, waardoor zowel de gebruiker als de machine wordt beschermd. Een combinatie van elektronische koppeling en rem minimaliseert het risico op terugslag nog effectiever. Voor extra veiligheid en bescherming is de haakse slijper voorzien van een herstartbeveiliging die voorkomt dat de machine per ongeluk start tijdens het wisselen van de accu.

Hoogwaardige momentsleutels
Conrad Electronic levert sinds kort ook de Click-Torque momentsleutels uit de Click-Torque serie van gereedschappenfabrikant Wera. De nieuwe gereedschapsserie bestaat uit 16 verschillende momentsleutels voor draaimomenten van 2,5 tot 1.000 Nm. De momentsleutels zijn verkrijgbaar als omkeerbare ratels met vier- of zeskantige ring, of met een vierkante houder voor 9 x 12 mm en 14 x 18 mm insteekgereedschap. Voor de Click-Torque modellen X1 tot X6 en de begin maart geïntroduceerde XP-serie zijn er nu in totaal 96 inzetgereedschappen beschikbaar die de hoogst mogelijke flexibiliteit garanderen. Afhankelijk van de toepassing kunnen gebruikers verschillende profielen hanteren met slechts één momentsleutel. De momentsleutels, die zich kenmerken door hun moderne design en aangename haptische bediening, stellen monteurs, service- en onderhoudspersoneel in staat om efficiënt en veilig te werken. “De eenvoudige instelling en vergrendeling van de draaimomentwaarde en de robuuste constructie maken de nieuwe momentsleutels tot een ideaal gereedschap voor alle schroefverbindingen die een specifiek aandraaimoment vereisen”, aldus Daniel Waurich, Key Account Manager bij Wera.