ConstruSteel breidt verder uit

0

Softwarebedrijf ConstruSteel breidt internationaal uit met verkooppunten in Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Slovenië en Roemenië. Met deze uitbreiding kan het bedrijf direct op de lokale vraag naar een efficiënter staalbouwproces inspelen.

 

ConstruSteel maakt gespecialiseerde ERP & MRP bedrijfsbeheersoftware ten behoeve van constructie- en staalbouwbedrijven. Het bedrijf uit Den Ham ontwikkelt de software vanuit de praktijk en de software bestaat uit verschillende oplossingen en mobiele apps die technische en financiële processen van verschillende afdelingen binnen een staalbouwbedrijf (zoals calculatie, werkvoorbereiding, planning, productie, montage en administratie) automatiseren en verbinden.

Groeiende vraag
De vraag naar de software van ConstruSteel is de laatste jaren sterk gegroeid. De klantenkring van ConstruSteel bevindt zich over de gehele wereld. Reden voor het softwarebedrijf om uit te breiden naar diverse landen. “Buitenlandse constructie- en staalbouwbedrijven hebben behoefte aan innovatieve software-oplossingen uit Nederland”, zegt Jos Bonte, directeur van ConstruSteel. “Na meerdere aanvragen en een goede marktpotentie door economische groei binnen de bouwsector is het voor ons een logische stap om verder uit te breiden met buitenlandse verkoop- en servicepunten. We zijn jaren geleden al begonnen om onze software ook actief in andere landen aan te bieden. Ondersteuning van onze buitenlandse agenten en klanten ging veelal nog via ons Nederlandse team, maar hierin brengen we nu verandering.” ConstruSteel heeft inmiddels verkooppunten in de BeNeLux, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, India en Australië. “Daar komen per 2019 Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Slovenië en Roemenië bij”, vervolgt Bonte.

Bewuste internationale groei
Verschillende Area Managers, agenten en resellers zullen ConstruSteel vertegenwoordigen in nieuwe markten voor het bedrijf. Bonte: “De nieuwe verkoop- en servicepunten zijn specifiek geselecteerd op het beschikbare netwerk, zodat het marktaandeel een bewuste groei kan doormaken in voor ons nieuwe markten.” Door de ervaringen in het buitenland verwacht ConstruSteel een nog completer en beter pakket te kunnen leveren aan de staalbouwbranche.