C&W Snijtechniek gaat driedimensionaal

0

Bij C&W Snijtechniek in Roden is begin juni de nieuwe Resato ACM3060 waterstraal-snijmachine in gebruik gesteld. Deze heeft een snijbereik van 6 bij 3 meter en is uitgerust met een 2½D snijkop waardoor onder een hoek kan worden gesneden.

De producent van de snijtafel is Resato, dat tegenover C&W Snijtechniek is gevestigd in Roden. Dit bedrijf is wereldwijd één van de weinige leveranciers van waterstraalsnijmachines die zowel de hogedruk waterstraalpompen als de snijtafels in eigen beheer fabriceert.
C&W Snijtechniek snijdt al meer dan 10 jaar alle mogelijke vormen uit vrijwel ieder materiaal. Met deze nieuwe machine investeert het bedrijf in ‘state of the art’ technologie op het gebied van waterstraalsnijden. De machine is voorzien van alle mogelijkheden. Zo kunnen bijvoorbeeld direct laskanten aan onderdelen worden gesneden. Verder kunnen grote, vierkante en sleufgaten worden voorzien van een verzonken kant. Middels software-instellingen kan deze machine de schuine snijkant die bij sommige materialen ontstaat compenseren zodat een super haakse snijkant ontstaat. Door de toepassing van lineaire motoren is de nieuwe machine nog nauwkeuriger dan de huidige machines van C&W Snijtechniek.

]]>