Demoweek van start

0

Deze week (van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 maart) vindt in Veenendaal en Ede weer de Demoweek plaats. De deuren staan open bij Bemet International, Bendertechniek, DMG Mori, Dymato, Heidenhain, Mitutoyo en Cellro. Dormer Pramet is ook deelnemer en toont bij verschillende machineleveranciers haar gereedschappen.

Het thema voor deze dertiende editie van de Demoweek is ‘Efficiëntie in ieder dimensie’. Binnen dat thema past volgens Bendertechniek de Ibarmia ZVH 58 L4000 Extreme uitstekend. Deze machine zal tijdens de Demoweek worden getoond. Bendertechniek noemt hem ‘een toonbeeld van een efficiënte machine’. Het is een zogenaamde traveling column machine met zwenkkop, die door middel van een tussenscherm de werkruimte kan delen. Hierdoor is het mogelijk om op de ene zijde te verspanen en op de andere zijde alvast een nieuw product op te spannen. Zonder tussenscherm kan men lange producten bewerken. Samen met de geïntegreerde draaitafel, die 5 assig simultaan bewerken mogelijk maakt, heeft men dan een efficiënte machine die multi-inzetbaar is. Een stap verder is de Multi Proces van deze ZVH machine, waarbij ook draaifunctionaliteit is toegevoegd. Dit kan zowel in horizontale als in verticale stand.

Zorg en onderhoud
Een ander punt van efficiëntie is de zorg voor onderhoud. Bendertechniek heeft 2015 als jaar van het onderhoud uitgeroepen. “Vaak zien wij dat bedrijven door werkdruk het reguliere onderhoud achterwege laten. Dit met alle gevolgen van dien. Als er dan een storing of stilstand plaatsvindt, blijkt het met grote regelmaat een gebrek aan onderhoud te zijn. De reparatie-stilstand kosten zijn dan vaak vele malen hoger dan de kosten van een onderhoudscontract. Een onderhoudscontract brengt jaarlijks in kaart wat er is te verwachten en de algemene punten worden meteen aangepakt. Neem hierbij de schrapers als voorbeeld; als men die niet preventief vervangt kunnen de gevolgen desastreus zijn en de stilstand tijd die daar uit voortkomt, is altijd op het verkeerde moment.”
Meerdere klanten van Bendertechniek hebben inmiddels een servicecontract afgesloten.

De officiële opening van de Demoweek vindt dinsdagmorgen plaats bij Cellro.

Klik hier voor alle informatie over de Demoweek.