Doosan toont 63 machines en nieuwe gebruikersinterface op huisshow

De Zuid-Koreaanse machinefabrikant Doosan Infracore organiseerde afgelopen week voor de negende keer in eigen huis de ‘Doosan International Machine Tools Fair’. Doosan toonde op deze twee-jaarlijkse huisshow liefst 63 machinemodellen die representatief zijn voor de huidige technologische ontwikkelingen op het gebied van het verspanende bewerkingsproces.

Van de 63 nieuwe next-generation machines, toonde Doosan 26 draaimachines, 25 bewerkingscentra, 4 EDM machines en 4 swiss turn modellen. Op een aantal machines werden grote en middelgrote producten voor de luchtvaart, olie- en energy-industrie bewerkt.

Doosan organiseert de DIMF al sinds 1997 met als doel nieuwe machinemodellen te tonen en de band met haar dealers en eindklanten verder te versterken. Ook Dormac CNC Solutions, Doosan dealer voor Nederland, bezocht de DIMF samen met een aantal klanten. Het huisevent werd bezocht door ruim 3.500 bezoekers, waaronder eindklanten, dealers, toeleveranciers, academici, zusterbedrijven uit de Doosan Infracore group en high-potential studenten techniek uit onder meer Europa, Amerika en China.

Doosan Infracore, dat op het gebied van verspanende machines tot de top 5 in de wereld wil behoren, bouwt een complete machinelijn van concurrerend geprijsde basicmodellen tot geavanceerde hoge snelheid, hoge precisie en multifunctionele high-end machines met intelligente technologieën.

Nieuwe gebruikersinterface
Tijdens de Doosan huisshow werd naast de nieuwste generatie multi-tasking machine (SMX) tevens een aantal nieuwe machinemodellen geïntroduceerd, gebaseerd op de thema’s hoge betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijke ergonomie, hoge precisie, hoge snelheid, intelligentie en automatisering. Daarbij behoort ook een nieuwe gebruikersinterface gebaseerd op Doosan’s eigen CNC ‘Vision III’, waarmee gebruikers Doosan machines gemakkelijker kunnen bedienen.

Om de klant een oplossing te kunnen bieden, die volledig is afgestemd op zijn wensen betrekt Doosan Machine Tools onder het motto ‘Optimal Solutions for the Future’, alle aspecten zoals producten, technologieën, de denkwijze, en de processen in het adviestraject. Doosan Infracore Machine Tool BG Head en vice-president Jaeyoon Lee: “Met de DIMF 2013 hebben we onze klanten optimale oplossingen geboden in de vorm van nieuwe machines met een hoog innovatief kwaliteitsniveau, waarmee onze klanten het onderscheidend vermogen van Doosan’s world-class technologieën kunnen ervaren. “

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Hurco bundelt alle kennis in nieuwe vijfasser

06-04 Om de productiviteit, stabiliteit en nauwkeurigheid te verhogen heeft Hurco alle beschikbare kennis samengebracht…

Verspanen

Nieuw bewerkingscentrum Okuma voor grote werkstukken

09-02 De afmetingen en prestatiemogelijkheden van de nieuwe MA-8000H zijn enorm verhoogd in vergelijking met…

Verspanen

Makino a40 Special Edition voor aluminium spuitgietdelen

24-11 De nieuwe 20.000 rpm spil levert snellere bewerking met speciale PCD gereedschappen, terwijl de…

Verspanen

Metalnet anticipeert met Yasda op toenemend precisiewerk

31-03 Dankzij het grote gereedschapsmagazijn en de palletautomatisering kan Metalnet het bewerkingscentrum ook inzetten voor…

Verspanen

Hyundai Wia introduceert grote vijf-assige XF8500 met box-in-box principe

21-12 Hyundai Wia, heeft de XF8500 geïntroduceerd. Dit vijfassige verticale bewerkingscentrum is de nieuwste telg…

Verspanen

Fehlmann viert 90-jarig jubileum met nieuwe vijf-asser

16-12 Fehlmann vierde eind oktober het 90-jarig jubileum met een open huis in Seon (Z).…

Verspanen

Beul van een Y-as machine maakt product in één keer af

29-09 Een beul van een machine. Dat was de eerste indruk die Ton Bruns, operationeel…

Verspanen

Doosan brengt precisie en productiviteit in groot verspanen

24-09 Met de nieuwe Puma SMX5100L/LS Series heeft Doosan een multitasking draaicentrum op de markt…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV