Draaien onder hogedruk en 5-assig simultaan frezen bij Dormac

0
467

Tijdens METAVAK Gorinchem zal Dormac CNC Solutions twee machines presenteren die aansluiten op de trends van hogedruk verspanen en 5-assig frezen.

Met de Doosan Puma 2100 presenteert Dormac hogedruk draaien met Doosan. De 2100 uit de befaamde Puma serie is uitgerust met een VF70-30 unit hogedruk-/koelunit die met een druk van 70 bar direct op de beitelpunt zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de hele spaanbeheersing. Naast kortere cyclustijden worden de spanen in korte krullen afgestoken en blijven daarom niet om het werkstuk zitten, maar worden makkelijker afgevoerd (Chip removal effect). Bovendien neemt ook de beitelslijtage sterk af, waardoor de standtijd met een factor vier kan worden verbeterd.

Om een passende oplossing aan te kunnen bieden op het gebied van 5-assige simultaan frezen, presenteert Dormac de Finetech GTX-620. Met dit 5-assige bewerkingscentrum biedt Dormac een goed uitgedacht en stabiel machineconcept in combinatie met hoge prestaties.
De Finetech GTX 620 is uitgerust met een draai-/zwenktafel van ø 620 mm met een B-as rotatiebereik van -40º tot +100º, die werkstukken tot 300 kg kan positioneren. Finetech heeft daarbij goed rekening gehouden met de bereikbaarheid voor in- en uitname van de werkstukken. Als aandrijfprincipe heeft de fabrikant gekozen voor een traveling column concept, met heavy duty roller type lineaire geleidingen in X- en Y-as. De 12.000 toeren spindel is van het direct drive type met BT-40 opname. Standaard is voorzien in een koelsysteem die de spindelolie op constante temperatuur houdt. De GTX 620 wordt geleverd met Heidenhain iTNC-530 of Siemens 840Dsl besturing.

Dormac CNC Solutions, stand 127