Dormac presenteert betaalbaar 5-assig bewerken op TIV

0
597

Machineleverancier Dormac CNC Solutions zal tijdens TIV Hardenberg (1, 2 en 3 september) een 5-assig bewerkingscentrum presenteren, waarmee het metaal- en kunststofbewerkende bedrijven een betaalbare oplossing biedt voor het simultaan 5-assig bewerken van werkstukken.

Dit 5-assige bewerkingscentrum GTX 620 van de Taiwanese fabrikant Finetech is uitgevoerd met een verticale spil. In combinatie met een draai-/zwenktafel van ø 620 mm met een B-as rotatiebereik van -40º tot +100º, bewerkt de Finetech werkstukken tot 300 kg over 5 assen.
De Finetech GTX 620 is gebouwd op een zeer stabiel machineframe van Meehanite gietijzer, ontworpen volgens de eindige elementen methode. Als aandrijfprincipe heeft de fabrikant gekozen voor een traveling column concept, met heavy duty roller type lineaire geleidingen in X- en Y-as. De 12.000 toeren spindel is van het direct drive type met BT-40 opname.
De Finetech GTX 620 heeft zowel aan de voorzijde als ook aan de zijkant een ruime deur. Daarmee is dit bewerkingscentrum ook geschikt voor gerobotiseerde machinebelading.

Dormac CNC Solutions, standnummer 535