ECN breidt materiaaltesten uit naar Eindhoven

0

ECN breidt zijn materiaalkundig onderzoek uit naar de locatie op de High Tech Campus in Eindhoven. In die regio is veel innovatieve maakindustrie gevestigd en vindt veel ontwikkeling van nieuwe hightech producten en processen plaats. Bedrijven stellen daarbij zware eisen aan de materialen die gebruikt worden. Met de uitbreiding van materiaalonderzoek naar Eindhoven kan ECN deze bedrijven beter van dienst zijn.

In de laatste maanden is geïnvesteerd in faciliteiten en personeel om de industrie in de regio Eindhoven van materiaalkundig advies te voorzien. In Eindhoven biedt ECN zijn klanten nu dezelfde mogelijkheden als in Petten, maar dan ‘om de hoek’.
Met state-of-the-art apparatuur levert ECN advies op het gebied van schade, corrosie, materiaalkunde, verbindingstechniek en procesoptimalisatie. De specialisten op de twee locaties in Eindhoven en Petten bestrijken een enorm expertisegebied. Met materiaalonderzoek achterhalen zij probleemoorzaken en adviseren daarnaast over mogelijke oplossingen.
ECN helpt bedrijven zo om schade aan installaties te voorkomen, maar ook om uitdagingen bij het ontwikkelen van nieuwe producten en processen te tackelen. Met de faciliteiten in Eindhoven is uitgebreide materiaalkarakterisering mogelijk. Daarnaast kan ECN snel (binnen enkele dagen) vaststellen of in een (nieuw) product of proces corrosie zal optreden. Dit helpt bij materiaalkeuze en bij het bepalen van het meest effectieve productieproces voor een nieuw product.

ECN op Precisiebeurs
ECN is deelnemer aan de Precisiebeurs in Veldhoven (3 en 4 december), de vakbeurs en het congres voor meten, microbewerken, motion control en engineering ECN heeft standnummer 131.