Ervaar QRM live bij Bregil en Shapeways

0

Wie zelf eens goed wil ervaren hoe QRM werkt in de praktijk en wat de successen én de mogelijke valkuilen zijn, kan op vrijdag 27 oktober deelnemen aan de QRM Praktijkdag. Er worden dan twee bedrijven bezocht, die Quick Response Manufacturing succesvol hebben geïmplementeerd: Metaalbedrijf Bregil in Gilze en 3D Printing Company Shapeways in Eindhoven.

In beide bedrijven wordt de rondleiding verzorgd door de directeur zelf. Daarmee hebben de deelnemers aan deze dag een unieke kans om antwoord te krijgen op al hun QRM-vragen, de sfeer op de werkvloer te ervaren en QRM-processen live te volgen.

Bregil
Bregil is een vooruitstrevend metaalbedrijf dat steeds op zoek is naar verdere optimalisatie van haar processen om de klant beter van dienst te zijn. Met Quick Response Manufacturing (QRM) zorgt Bregil voor korte doorlooptijden van haar producten en een betere sfeer op de werkvloer. Door het toepassen van deze filosofie in het gehele proces, van engineering tot productie, is Bregil in staat flexibel en effectief te reageren op klantspecifieke vragen. Met eigen QRM Alpha- en Bèta-specialisten zorgt het metaalbedrijf ervoor dat het constant blijft inspelen op de laatste marktontwikkelingen, met continue verbetering en als doel: tevreden klanten.

Shapeways
Shapeways heeft de QRM bedrijfsstrategie succesvol geïmplementeerd in haar ‘high mix and high volume’ productie. Een nieuwe investeringsronde heeft het Eindhovense bedrijf afgelopen zomer 30 miljoen dollar opgeleverd. Shapeways, dat in korte tijd is uitgegroeid tot een wereldleider op het gebied van 3D-printen, zal het bedrag gebruiken om zijn 3D-community, producten en materialen op het internetplatform te vernieuwen en uit te breiden. De investering geeft ook een boost aan de productiefaciliteiten en toeleveringsketen.

Doorlooptijd verkorten
De dag wordt georganiseerd door Censor voor de Verandering, dat organisaties helpt bij het implementeren van QRM. Dit is een bedrijfskundige tool om zowel de doorlooptijd drastisch te verkorten als medewerkers duurzaam inzetbaar te maken. Censor helpt bij het implementeren van QRM. Het is een andere manier van werken die in de hele organisatie merkbaar is. “Organisatieverandering is voor medewerkers spannend en wordt ook vaak als lastig ervaren. Als je QRM echter stap voor stap en met de juiste begeleiding gaat implementeren, je einddoel goed voor ogen houdt en hierover steeds helder met je medewerkers communiceert betekent het vooral een positieve wending in je organisatie. Mensen werken sneller, slimmer en ook nog eens met meer plezier”, aldus Censor.

Aanmelden
Aan deze praktijk dag kunnen maximaal 60 personen deelnemen. Zij worden verdeeld over twee groepen. ‘s Middags word er gezamenlijk geluncht op een locatie die centraal tussen beide bedrijven in ligt.