Ervaar QRM live bij Bregil en Shapeways

Wie zelf eens goed wil ervaren hoe QRM werkt in de praktijk en wat de successen én de mogelijke valkuilen zijn, kan op vrijdag 27 oktober deelnemen aan de QRM Praktijkdag. Er worden dan twee bedrijven bezocht, die Quick Response Manufacturing succesvol hebben geïmplementeerd: Metaalbedrijf Bregil in Gilze en 3D Printing Company Shapeways in Eindhoven.

In beide bedrijven wordt de rondleiding verzorgd door de directeur zelf. Daarmee hebben de deelnemers aan deze dag een unieke kans om antwoord te krijgen op al hun QRM-vragen, de sfeer op de werkvloer te ervaren en QRM-processen live te volgen.

Bregil
Bregil is een vooruitstrevend metaalbedrijf dat steeds op zoek is naar verdere optimalisatie van haar processen om de klant beter van dienst te zijn. Met Quick Response Manufacturing (QRM) zorgt Bregil voor korte doorlooptijden van haar producten en een betere sfeer op de werkvloer. Door het toepassen van deze filosofie in het gehele proces, van engineering tot productie, is Bregil in staat flexibel en effectief te reageren op klantspecifieke vragen. Met eigen QRM Alpha- en Bèta-specialisten zorgt het metaalbedrijf ervoor dat het constant blijft inspelen op de laatste marktontwikkelingen, met continue verbetering en als doel: tevreden klanten.

Shapeways
Shapeways heeft de QRM bedrijfsstrategie succesvol geïmplementeerd in haar ‘high mix and high volume’ productie. Een nieuwe investeringsronde heeft het Eindhovense bedrijf afgelopen zomer 30 miljoen dollar opgeleverd. Shapeways, dat in korte tijd is uitgegroeid tot een wereldleider op het gebied van 3D-printen, zal het bedrag gebruiken om zijn 3D-community, producten en materialen op het internetplatform te vernieuwen en uit te breiden. De investering geeft ook een boost aan de productiefaciliteiten en toeleveringsketen.

Doorlooptijd verkorten
De dag wordt georganiseerd door Censor voor de Verandering, dat organisaties helpt bij het implementeren van QRM. Dit is een bedrijfskundige tool om zowel de doorlooptijd drastisch te verkorten als medewerkers duurzaam inzetbaar te maken. Censor helpt bij het implementeren van QRM. Het is een andere manier van werken die in de hele organisatie merkbaar is. “Organisatieverandering is voor medewerkers spannend en wordt ook vaak als lastig ervaren. Als je QRM echter stap voor stap en met de juiste begeleiding gaat implementeren, je einddoel goed voor ogen houdt en hierover steeds helder met je medewerkers communiceert betekent het vooral een positieve wending in je organisatie. Mensen werken sneller, slimmer en ook nog eens met meer plezier”, aldus Censor.

Aanmelden
Aan deze praktijk dag kunnen maximaal 60 personen deelnemen. Zij worden verdeeld over twee groepen. ’s Middags word er gezamenlijk geluncht op een locatie die centraal tussen beide bedrijven in ligt.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

QRM verandert GPM: ‘We denken nu in tijd’

19-10 GPM in Den Bosch bewijst dat QRM (Quick Response Manufacturing) ook voor kleinere bedrijven…

Automatisering

Trainingen QRM Alpha Specialist

03-05 Wegens de grote vraag start LeanTeam op 7 mei weer een nieuwe reeks trainingen…

Bedrijf en Economie

Censor QRM Praktijkdag bij Bregil

07-02 Censor, specialist in QRM-implementatie en -opleidingen, bezoekt op dinsdag 12 maart een bedrijf dat…

Personeel

Metaalunie, OOM en PKM organiseren Masterclass QRM

26-09 De Koninklijke Metaalunie organiseert, in samenwerking met het OOM en PKM, een tweetal Masterclasses…

Automatisering

QRM-fundament versterkt kracht van Blozo

30-01 Bij metaalbewerkingsbedrijf Blozo in Vlaardingen is in een jaar tijd veel veranderd. Er heerst…

Automatisering

Blozo durft te groeien en pakt de tijd

21-03 Het is afgelopen met de proefballonnetjes die te pas en te onpas bij Blozo…

MetaalNieuwsPunten

Kennismaken met Quick Response Manufacturing (QRM)

11-01 Het Leanteam houdt in samenwerking met QRM Management Center op donderdag 19 januari een…

Featured

Buislaser verkort levertijden 2handle Polen

23-11 2handle Polen, een Nederlands familiebedrijf in het Poolse Poznan dat kleine staalconstructies produceert in…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema