Fabtech presenteert meer dan 1100 exposanten

Net als in Europa, worden er ook in de Verenigde Staten binnenkort weer technische vakbeurzen gehouden. Van 13 tot en met 16 september vindt in Chicago de Fabtech plaats. Dit is het grootste event voor plaatbewerking, lassen en oppervlaktebehandeling van Noord-Amerika.

Persenbouwer Schuler demonstreert op de Fabtech onder meer ‘Schuler Connect’, dat snelle hulp biedt bij het oplossen van onvoorziene problemen.

De Fabtech is de eerste grote industriële vakbeurs in Noord-Amerika, sinds de uitbraak van het coronavirus. Meer dan 1100 exposanten, waaronder 93 nieuwe, hebben een stand geboekt, zo meldt de beursorganisatie.

Weer contact maken

“We zijn ontzettend blij dat we onze bezoekers en exposanten weer een platform kunnen bieden om contact te maken”, zegt Fabtech directeur John Catalano. “Dit is een doorslaggevend moment voor onze industrie. Het is belangrijk dat we samen komen om de nieuwe producten te ontdekken, die de manier waarop we werken zullen transformeren. Maar ook om te praten over de zaken die ons momenteel allemaal bezig houden, zoals de hoge staalprijzen, de tekorten in de toeleverketens en de uitdagingen om goede vakmensen te vinden.

De Fabtech biedt ons de kans om dat te doen. We kunnen samen bediscussiëren wat er verandert, de nieuwe vorderingen in actie zien en samenwerken om de metaalbewerkende industrie verder te brengen.” Op de beursvloer zullen meer 400 nieuwe producten en technologieën te zien zijn, die betrekking hebben op ieder aspect van de plaatwerkindustrie, van highspeed fiberlaser snijmachines, persen en 3D metaalprinters tot automatische robotlassystemen en machines voor het buigen van buizen en de nieuwste software oplossingen.

Schuler presenteert Digitale suite

Net als in Europa speelt ook in de VS de digitalisering een sleutelrol. De Duitse persenbouwer Schuler zal in Chicago niet alleen de nieuwste servo- en hydraulische perstechnologie presenteren, maar ook haar ‘Digitale suite’ oplossingen voor de omvormtechniek. Dat zijn onder andere ‘Visual Die Protection’, dat onverwachte productiestops voorkomt, en ‘Schuler Connect’, dat snelle hulp biedt bij het oplossen van onvoorziene problemen. “Vooral omdat de Fabtech vorig jaar niet is doorgegaan kijken we echt uit naar Chicago”, zegt Kevin Mcallister, president van Schuler Noord-Amerika. “We zullen veel interessante ontwikkelingen laten zien aan onze klanten; allemaal oplossingen die hun leven een stuk makkelijker maken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Bedrijf en Economie

Stem op de genomineerden voor de Jong Metaal Award en Vakvrouw Metaal Award

02-09 Beide prijzen zijn een initiatief van de Nederlandse Metaaldagen. Het startschot van deze vakbeurs…

Bedrijf en Economie

METAVAK staat klaar om de metaalindustrie veilig te ontvangen

01-09 Op de beursvloer komen de zes segmenten verbinden, automatisering, verspanen, plaatbewerking, 3D-printen en oppervlakte/reiniging…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X