Faro toont innovaties voor prototyping en reverse engineering op Rapidpro

Faro, ontwikkelaar van 3D-meet- en beeldapparatuur, demonstreert op Rapidpro (7, 8 en 9 maart in de Koningshof in Veldhoven) haar nieuwste ontwikkelingen op het vlak van 3D modelleren, reverse engineering en inspectie.

“Wij zien Rapidpro 2017 als één van de belangrijkste beurzen om contact te leggen met bedrijven die willen gaan voor meer mobiliteit en flexibiliteit op het gebied van het maken van hun prototypes, maar die tegelijk ook belang hechten aan een goede prijs-kwaliteitverhouding”, legt Toine van Beugen, Regional Manager Benelux & Scandinavia bij Faro Benelux uit. “We zijn ervan overtuigd dat onze producten een positieve bijdrage kunnen leveren aan bedrijven op het vlak van het verhogen van efficiëntie, nauwkeurigheid en productiviteit.”

FocusS Laserscanner
Op Rapidpro 2017 kan men de nieuwste telg in het FARO-assortiment ontdekken, de FocusS Laserscanner. De FocusS is de nieuwste uitbreiding van de Focus laserscanner productlijn en verkrijgbaar voor een bereik van 150 en 350 meter. Deze nieuwe laserscanners zijn geschikt voor snelle vastlegging van gegevens, eenvoudig en nauwkeurige metingen van complexe objecten voor toepassingen als reverse engineering en inspectie. De FocusS beschikt daarnaast over diverse klantgerichte functies, zoals een groter scanbereik, IP54-classificatie voor stoffige en vochtige omgevingen, plus de aansluitmogelijkheid van accessoires en een ingebouwde onsite compensatieroutine om op elk moment de systeemnauwkeurigheid te kunnen waarborgen.

Design ScanArm
Ook te zien op Rapidpro 2017 is de Design ScanArm, speciaal ontworpen voor 3D modelleren en reverse engineering. De Design ScanArm beschikt over de optisch superieure blauwlichttechnologie die met hoge scansnelheid puntenwolken met een hoge resolutie levert en ook moeilijke materialen naadloos kan scannen zonder het gebruik van sprays of targets. Door zijn lichtgewicht en flexibel ontwerp, kan de Design ScanArm eenvoudig op een tafel worden geplaatst in de ontwerpstudio of het engineering lab. De Design ScanArm is door zijn vereenvoudigde gebruikersinterface gebruiksvriendelijk in zijn bediening, ongeacht kennisniveau of ervaring met 3D-scanning.

Handheld laserscanner
Om bedrijven meer flexibiliteit te geven in hun takenpakket is er ook de Freestyle3DX handheld laserscanner die recentelijk nog een update heeft ontvangen en de German Design Award 2017 in ontvangst heeft mogen nemen. De Freestyle3DX beschikt ook over een automatische flash-modus voor het scannen van objecten onder verschillende lichtomstandigheden. Nieuwe softwarefuncties zorgen voor een uiterst gedetailleerde weergave van de gemaakte 3D-puntenwolk. Daarnaast verbetert, en een geïntegreerde best-point-filter verhoogt, de kwaliteit van de scan door de ruis met 35% te verminderen. Verder is ook de functionaliteit voor de nabewerking geoptimaliseerd, waardoor de scangegevens 5 maal sneller worden weggeschreven en de productiviteit op de scanlocatie nog verder wordt verhoogd.

Faro Benelux, stand 95

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Faro CAM2-software beschikbaar op abonnementsbasis

19-03 Faro, leverancier van 3D-meet- en imagingoplossingen, heeft de release van de CAM2  2020-software aangekondigd.…

Automatisering

Door overtuigende virtual reality gaat alles veel sneller

27-11 Virtual reality wint aan populariteit. Steeds meer maakbedrijven weten de technologie te vinden en…

Toeleveren

Faro organiseert New Technology Day

06-11 Op donderdag 21 november 2019 organiseert Faro Benelux in Rotterdam een Open House voor…

Toeleveren

Scannen op basis van gestructureerd licht

10-09 Faro introduceert Cobalt Design, een productlijn van scanners op basis van gestructureerd licht. Deze…

Toeleveren

3D-scanner zorgt voor interne logistiek zonder conflicten

12-06 Door steeds grotere en complexere projecten op het gebied van interne logistiek werd het…

Automatisering

Faro introduceert CAM2 2019 meetsoftware

07-06 Faro introduceert het CAM2 2019 platform voor meetsoftware. Dit is speciaal ontworpen om gebruikers…

Automatisering

Naadloze scan naar CAD software-oplossing

25-03 Faro Benelux presenteert op Machineering haar nieuwste technologieën en branchespecifieke software-oplossingen op het gebied…

Werkplaatstechniek

Coenradie gastheer Faro Technology Roadshow

21-11 Op donderdag 29 november 2018 komt Faro Benelux met haar Technology Roadshow naar Ingenieursbureau…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV