FDP belicht optimale digitale informatie-overdracht

0

De Federatie Metaalplaat (FDP) houdt op 7 mei een informatieve bijeenkomst over optimale digitale informatie-overdracht. Centraal staan klantgerichte softwareoplossingen om de productiviteit van machines te verbeteren, de doorlooptijd in engineering en werkvoorbereiding te verkorten, het materiaalgebruik te optimaliseren en de kwaliteit van producten en diensten te verbeteren.

Het zal gaan over het realiseren van automatiseringsoplossingen voor de werkvoorbereiding van plaat- en buisverwerkende bedrijven en geïntegreerde 3D CAD/CAM-oplossingen voor het ontwerpen en fabriceren van plaatwerkproducten.

Tijdens deze bijeenkomst ‘Optimalisatie digitale informatie overdracht: van ERP en PDM via planning naar CAD en CAM’ komt een oplossing aan bod zoals die in de praktijk is gerealiseerd bij Machinefabriek Dinnissen (producent van machines en systemen voor het verwerken van korrels, poeders en granulaten) in samenwerking met Cadmes en Libellula software.
De complicaties voor toeleveranciers zijn veelal groter dan voor OEM’ers met een eigen productie: meer productvariaties, meer nieuwe producten, minder standaardisatie en een extra offerteproces. Toch zijn er ook relevante overeenkomsten. Een ideale situatie is dat de processen op en rond de Werkvoorbereiding (WVB) nagenoeg geheel geautomatiseerd kunnen worden doorlopen: ontvouwen, calculeren, plannen, genereren foutloze en optimale snij- en buigprogramma’s. Dus een merkonafhankelijke oplossing waarbij digitale informatieoverdracht mogelijk is tussen ERP, CAD, CAM en PDM. Tevens zal aandacht gegeven worden aan de workflow van repeat orders in relatie tot nieuwe orders. Hierbij komt de DSX richtlijn tevens naar voren als een gewenste oplossingsrichting om verder te standaardiseren.

Programma
13.00 uur Inloop en ontvangst
13.30 uur Welkomstwoord: inleiding & marktontwikkelingen: door Frederik Lodeizen (FDP)
14.00 uur Project DSX-richtlijn standaardisatie informatie overdracht: door Harrie Raaijmakers (FDP)
14.30 uur Presentatie en case: door Wouter Kuijpers (Machinefabriek Dinnissen)
15.00 uur Pauze en netwerkgelegenheid
15.15 uur Presentatie en case: door Donny Lakerveld (Cadmes)
15.45 uur Presentatie CAM software oplossing: door Umberto Cammardella (Libellula)
16.15 uur Borrel en netwerkgelegenheid

Inschrijving
U kunt zich voor deze bijeenkomst uitsluitend inschrijven bij FDP Federatie Metaalplaat via info@fdp.nl. Voor vragen kunt u bellen naar het secretariaat van FDP via telefoonnummer 030-6000005.
Deelname is voor leden gratis en voor niet-leden € 70,00 per persoon.

Locatie bijeenkomst
Federatie Metaalplaat (FDP) in Nieuwegein (gebouw Koninklijke Metaalunie)