Foseco investeert in explosiebeveiligde elektrische heftrucks

0

Foseco heeft onlangs tien nieuwe explosiebeveiligde elektrische heftrucks in bedrijf genomen. De door Barloworld Intern Transport geleverde Hyster heftrucks zorgen voor de aan- en afvoer van producten en materialen voor de verschillende productie-afdelingen.

Foseco, in 1932 opgericht in het Engelse Birmingham, is een internationale leverancier van materialen voor de gieterij-industrie en maakt onderdeel uit van de wereldwijd opererende Vesuvius Groep. Het bedrijf is actief betrokken bij de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor gieterijen om de milieu-impact tot een minimum te beperken.
In Nederland is Foseco gevestigd in Hengelo en daar bedienen de nieuwe heftrucks nu onder andere de afdelingen poedercoating, de containerwasplaats en de expeditie. Het elektrische arsenaal bestaat uit 2-tonners, 2.5-tonners en 3-tonners uit de JXN-serie. Ze zijn allemaal uitgerust met explosiebeveiliging van Mitrex volgens de ATEX-richtlijnen. Alle trucks zijn voorzien van zone 2 en zone 22 beveiliging, aangezien er bij Foseco gevaarlijke omstandigheden kunnen ontstaan in verband met poeder- en stofdeeltjes.

Naast de explosiebeveiliging van Mitrex zijn de trucks uitgerust met de nieuwste technologie en ergonomische features van Hyster. De trucks zijn onder andere uitgerust met een Zero Turn Radius stuuras die ervoor zorgt dat de draaicirkel bijna net zo klein is als die van een driewiel heftruck. De chauffeur kan hierdoor sneller er efficiënter werken. Ook hebben alle heftrucks een royale en lage opstap en zit de chauffeur comfortabel door het lage trillingsniveau. In een aantal gevallen, hebben de trucks een comfortabele en verwarmde cabine met veiligheidsglas. Dankzij de Vista technologie die gebruikt is bij de hefmasten heeft de chauffeur goed zicht. Hierdoor kan er veiliger, sneller en efficiënter gewerkt worden. Indien er toch een storing optreedt met één van de heftrucks profiteert Foseco van de snelle responstijd van 4 uur en de hoge leveringsbetrouwbaarheid van alle onderdelen (98% binnen 24 uur) die Barloworld dag en nacht garandeert.