Gelderblom presenteert twee nieuwe Okuma modellen

0
502

Gelderblom CNC Machines uit Houten, importeur van Okuma en UnionChemnitz, stelt op de Techni-Show twee nieuwe modellen uit het Okuma-programma voor. Het vijfassige bewerkingscentrum MU-6300V leent zich voor het snel verspanen van werkstukken met een diameter tot 830 mm en een maximale hoogte van 550 mm.

Het bewerkingsspectrum loopt van de snelle verspaning van complexe werkstukken in bijvoorbeeld de luchtvaartindustrie en de energiesector tot simultane 5-assige bewerking en gecombineerd draaien en vijfassige multitasking. Met een draaizwenktafel voorzien van tweevoudige asaandrijving en een direct aangedreven C-as worden kwalitatief hoogwaardige bewerkingen van meerzijdige, complexe vormen uitgevoerd met hoge snelheid en positioneernauwkeurigheid.

Het nieuw ontwikkelde vijfassige Auto Tuning System meet en compenseert de geometrische fout die kenmerkend is voor vijfassige machines, wat de precisie uiteraard ten goede komt. Daarnaast zorgt het Thermo-Friendly Concept (TFC) voor een uitstekende thermische stabiliteit. De operators zullen voorts veel gemak ondervinden van de combinatie van de botsingsbescherming (Collision Avoidance System, CAS) en de nieuwe OSP-P300M besturing.

Van de nieuwe Multus U-serie, die vorig jaar op de markt kwam, demonstreert Gelderblom het type Multus U4000. Het jaren geleden geïntroduceerde Multus-concept – draaimachines met uitgebreide freesmogelijkheden – is zeer succesvol gebleken. Bij de Multus U-serie ‘draait’ het vooral om een hoge verspaningscapaciteit en – door het grote aantal specials – een veelzijdige in zetbaarheid. Naast de Y-as voor excentrische bewerkingen van 300 mm (1,3 maal zo groot als bij de bestaande Multus-machines) kan de gebruiker kiezen uit niet minder dan 17 opties, zoals een onderrevolver, tegenover elkaar liggende spillen en een grotere lengtecapaciteit. De machine doet qua verspaningscapaciteit niet onder voor snelle bewerkingscentra: ruim 600 cm³/min. Mede vanwege de zware structuur kan de Multus U ook moeilijk verspaanbare materialen aan. Deze machine beschikt eveneens over CAS en TFC alsmede de gebruikersvriendelijke besturing OSP-P300S.

Gelderblom CNC Machines, hal 12, stand A032