Gpi Tanks XL zet vol in op uitbreiding

Gpi Tanks XL heeft per 1 februari Enzo Panella tot Sales Director benoemd. Het bedrijf zet met deze nieuwe functie de groeiambities kracht bij. Het team van Gpi Tanks XL verhuist tevens per 1 maart van het hoofdkantoor in Lopik naar een nieuw pand in IJsselstein om ruimte te maken voor de voorziene groei.

COO Arno Rodenburg, Sales Director Enzo Panella, Managing Director Geert Mulder en CEO Fred Boere.

Fred Boere, CEO van de Gpi Group, vertelt over de aanstelling van Panella: “Enzo kent de organisatie van binnenuit en heeft uitgebreide ervaring in de tankbouw industrie. Daarnaast heeft hij een stevige sales achtergrond en ruime internationale ervaring. Allemaal zaken die goed aansluiten bij de groei die we met Gpi Tanks XL doormaken en de ambitie die we nastreven.”

Ambities

Managing director Geert Mulder vertelt over de ambities: “We willen met Gpi Tanks XL binnen enkele jaren één van de grootste spelers wereldwijd zijn op het gebied van rvs tankbouw op locatie. Met de kennis van ons team en onze unieke bouwmethoden kunnen we dit zeker waar maken. Nu al zien we dat we voor 2021 snel vol zullen zitten, dus we zetten vol in op uitbreiding. De komst van Enzo is hierbij een belangrijke stap.”

Nieuwe rol

Panella wordt verantwoordelijk voor alle sales en marketing activiteiten binnen Gpi Tanks XL en zal samen met Managing Director Mulder het directieteam van Gpi Tanks XL vormen. Volgens Panella is er vanuit de markt steeds meer vraag naar de toepassing van rvs en duplex materialen in grotere opslagtanks en tankfarms waar voorheen vooral gecoat staal toegepast werd. De diverse bouwmethoden van Tanks XL zijn er dan ook op uitgelegd om zowel grote projecten (+20 tanks) als kleine projecten (1-2 stuks) rvs tanks efficiënt en snel te kunnen produceren. De eerste focus zal liggen op een beperkt aantal marktsegmenten en regio’s waar het bedrijf de komende jaren de positie wil versterken. Panella: “De lokale markten zullen bewerkt en bediend worden door het sales en marketing team van Gpi Tanks XL. Voor intercontinentale verkoop worden extra mensen en partners gezocht. Een belangrijke taak voor mij zal zijn dit team op sterkte te krijgen en te faciliteren, maar ook persoonlijk intensief contact te houden met onze klanten en prospects om hen persoonlijk te informeren over onze expertise en hoe we hen kunnen ondersteunen bij nieuwe projecten.”

Nieuw pand

Om ruimte te geven aan de groei verhuist het team van Gpi Tanks XL naar een nieuw pand in IJsselstein. Dit pand wordt momenteel verbouwd en krijgt dezelfde uitstraling als Gpi’s hoofdkantoor. Het kantoor wordt zo ingericht dat alle disciplines optimaal met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Hier zullen in totaal circa 25 fte van de afdelingen sales, engineering, project management, QC en veiligheid plaatsnemen.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Toeleveranciers ontwikkelen samen slimme oplossingen

10-02 “Als 2020 met het coronavirus ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat…

Plaatbewerking

Jongensdroom komt uit

10-07 De jaarlijkse studiereis van Nevat GPI (Groep Plaatverwerkende Industrie) ging dit keer naar Engeland.…

Plaatbewerking

Volgende generatie plaatwerkondernemers klaargestoomd

08-07 NEVAT heeft in samenwerking met Mesa family business consultants een Next Generation programma ontwikkeld…

Bedrijf en Economie

Tankproducent Gpi viert 25-jarig bestaan met jubileumboek

06-05 Gpi Group bestaat 25 jaar. Ter gelegenheid daarvan brengt de producent van RVS tanks…

Bedrijf en Economie

Altermij–De Gouwe verder als Gpi De Gouwe

24-04 De overname van Altermij – De Gouwe door de Gpi Group is officieel afgerond.…

Toeleveren

Oostenrijkse keuzelessen voor Nederlandse plaatbewerkers

07-11 Een groep van 23 Nederlandse plaatbewerkers heeft onlangs een aantal parels van de Oostenrijkse…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X