Haas brengt Europese docenten CNC-mechanica bijeen

Op 29 en 30 oktober houdt Haas Automation in het Metal College Aalborg in Denemarken zijn eerste Europese CNC Educators’ Conference. Dit initiatief is een nieuwe fase in de inspanningen van de machineproducent om leerkrachten en docenten bij te staan en de economische levensvatbaarheid van de maaksector op lange termijn te ondersteunen.

Het Metal College Aalborg is een van de 2000 onderwijsinstellingen in Europa en de VS die door Haas Automation worden ondersteund. In totaal beschikken ze over bijna 5000 CNC-bewerkingsmachines. Dit Haas Automation-netwerk van middelbare scholen, hogescholen en universiteiten is opgericht om iets te doen aan het tekort aan getalenteerde en gemotiveerde jonge mensen met CNC-bewerkingsvaardigheden die kiezen voor een loopbaan in de maaksector.

De Haas-conferentie zal leerkrachten en docenten CNC-mechanica de kans bieden om contacten te leggen en samen te werken. Onderwijzend personeel kan hier nieuwe vaardigheden verwerven via een mix van technische inhoud, machinedemonstraties en efficiënte pedagogische methoden.

“Haas Automation is ervan overtuigd dat dergelijke evenementen efficiënter zijn als de deelnemers vaardigheden bijgebracht krijgen door bedrijven die actief zijn in de desbetreffende sector”, zegt Bert Maes, die bij Haas Automation Europe verantwoordelijk is voor partnerschappen met onderwijsinstellingen. “Tijdens de conferentie zullen daarom workshops worden gegeven door gevestigde namen uit de sector, zoals Esprit, Mastercam, TopSolid, Renishaw, Chick Workholding, Immersive Engineering, Keller, Cimcool, Blaser, Hainbuch, Universal Robots en een leverancier van 3D-printers.”

Dit zal een internationale conferentie zijn met niet alleen afgevaardigden van onderwijsinstellingen in Denemarken maar ook deelnemers uit andere landen in Europa.

Haas Automation wordt in Nederland vertegenwoordigd door Landré.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Hoog niveau bij diploma-uitreiking STODT

08-07 Begin juli vond in Hengelo de halfjaarlijkse diploma-uitreiking plaats voor de BBL-opleidingen (BeroepsBegeleidende Leerweg)…

Geen categorie

Studiebeurs Haas voor MBO College Hilversum

07-05 De afdeling Techniek van het MBO College Hilversum krijgt een studiebeurs van bijna 12.500…

Verspanen

Simulatiesoftware MTS: ‘Dichter bij de werkelijkheid kom je niet’

09-04 De TopMill en TopTurn simulatiesoftware van het Duitse bedrijf MTS CNC Systems verzekert een…

Geen categorie

Simulatiesoftware MTS: 'Dichter bij de werkelijkheid kom je niet'

09-04 De TopMill en TopTurn simulatiesoftware van het Duitse bedrijf MTS CNC Systems verzekert een…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen