Heku Tools beste dealer van Allmatic

0

Heku Tools is door Allmatic gekroond tot de beste dealer van 2015. Directeur Bernhard Rösch van de Duitse fabrikant van spansystemen kwam samen met Rainer Guggenmoos, verantwoordelijk voor de verkopen in de Benelux, naar Kaatsheuvel om de bijbehorende oorkonde te overhandigen. Deze werd in ontvangst genomen door Bart Klaassen van Heku Tools.

De producten van Allmatic worden in heel Europa verkocht door zo’n 25 dealers. Ieder jaar bekijkt Allmatic wie de hoogste omzetgroei behaalt, zowel in euro’s als percentueel. Heku Tools eindigde daarbij in 2015 op de eerste plaats. Dat was overigens niet voor de eerste keer. De toolingspecialist uit Kaatsheuvel was ook al uitgeroepen tot beste dealer van 2012/2013.

Allmatic waardeert Heku Tools niet alleen om de mooie verkoopresultaten. “Hun mensen zijn technisch heel goed onderlegd”, aldus Bernhard Rösch. “Ze hebben echt verstand van het bewerken van metaal en komen telkens met ideeën en voorstellen waarmee we onze producten verder kunnen verbeteren.” Nederland is belangrijk voor Allmatic. Qua omvang is ons land de op vier na belangrijkste buitenlandse markt. “Maar Nederland is voor ons ook heel interessant vanwege de hoge automatiseringsgraad. Daardoor zijn de klanten hier veeleisend en daarvan leren wij veel”, aldus Rainer Gugenmoos.
Daarnaast hecht Allmatic aan een hoge servicegraad, hetgeen Heku onder andere realiseert door reparaties in eigen huis uit te voeren. Heku Tools is gecertificeerd servicepartner van Allmatic. De medewerkers zijn (en worden) geschoold door Allmatic en alle voorgeschreven testapparatuur is in Kaatsheuvel aanwezig. Hiermee voldoet Heku Tools aan alle voorgeschreven kwaliteitseisen om Allmatic opspansystemen te onderhouden en/of te repareren. Voor gebruikers van deze opspansystemen betekent dit concreet dat reparatie en onderhoud geschiedt volgens fabrieksnormen en dat er volledige fabrieksgarantie geldt op onderdelen en uitgevoerde werkzaamheden. Reparatie of onderhoud gaan ook sneller omdat dit in Nederland plaatsvindt.

Ruilspindels
Snel opereren is sowieso van belang. Heku Tools werkt om die reden veel met ruilspindels. Is er een probleem dan draait de gebruiker simpel vier bouten los en haalt de spindel inclusief moer uit de klem. Heku Tools brengt of stuurt dan een gereviseerde spindel en moer waarmee men direct weer aan de slag kan. “De oude nemen we mee en repareren we.  De waarde daarvan geven we als een soort statiegeld terug aan de gebruiker”, aldus Jan Herweijer van Heku Tools.

Hij is blij met samenwerking met Allmatic. “Het is een betrouwbare partner. Hun producten zijn van topkwaliteit en passen uitstekend in ons programma. Ze zijn ook innovatief en dat is belangrijk voor ons want het wordt steeds moeilijker om iets te bieden wat een ander niet heeft. Verder zijn de lijnen kort en praten we direct met hun techneuten. Als we een producttekening van een klant krijgen, kijken we eerst of daarvoor een standaardoplossing is. Is dat niet het geval dan sturen we de tekening naar Allmatic en lossen zij het op. Er wordt dan ter plekke geëngineerd. Zo hebben we bijvoorbeeld recent een Titan 2-160 klem met een speciaal bekken erop geleverd. De klant had binnen twee dagen een aanbieding en de levertijd van zo’n speciale oplossing is doorgaans van 6 à 8 weken. Voor zo’n special is dat prima.”