Hevami showt compacte langbandschuurmachine

Hevami oppervlaktetechniek introduceert een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Deze Duitse machinebouwer brengt de machine op de markt onder de naam EBS Compact wat staat voor ‘één band schuurmachine compact’.

De machine is bedoeld als instapmachine naast de reeds bestaande ZBS en PZM langbandschuurmachines. Zo is de nieuwe compacte machine voorzien van diverse bestaande technieken welke zich in de praktijk reeds vele jaren hebben bewezen. Zo is ook deze langbandschuurmachine voorzien van de voor Kuhlmeyer kenmerkende driehoekige bandvoering waardoor de operator goed zicht heeft op de te bewerken werkstukken en waardoor de schuurbanden zich tot meer dan 90 graden laten kantelen zodat lasnaden op twee- en driedimensionale werkstukken zich perfect laten afwerken. Verder is de bandsnelheid frequentiegeregeld zodat deze naar behoefte kan worden ingesteld. Om extra flexibel te zijn heeft de EBSC machine een tafel waarbij de houten latten zich gemakkelijk laten verwijderen en een aandrukgereedschap dat naar keuze kan worden voorzien van een vlakke aandrukschoen of contactrol voor een slijpstructuur.
De nieuwe EBS-Compact machine is ideaal voor het schuren van  lasnaden en/of het aanbrengen van een finishing op kleinere werkstukken. Met de finishing kan gevarieerd worden van een normaal schuurbeeld tot een oppervlakte welke goed is als voorbewerking voor hoogglans.

Buizen schuren
Hevami demonstreert ook een ML100 buizenschuurmachine van het fabricaat NS Maquinas. Middels het type ML100 kunnen bijvoorbeeld zowel ronde als ovale buizen worden bewerkt. De planetaire aandrijving maakt het mogelijk om zowel rechte als gebogen buizen te bewerken.
Verder wordt er een 300 mm brede CrossMaster ontbraammachine van het fabricaat Löwer gedemonstreerd voor het ontbramen en afronden van kleine snijdelen. Omdat veel breedband ontbraammachines problemen hebben met het verwerken van kleine plaatdelen kiezen veel bedrijven ervoor een dergelijke machine toe te voegen aan de reeds aanwezige ontbraammachines, maar dan om specifiek de kleine snijdelen te ontbramen.
Middels videopresentaties geeft Hevami ook informatie over de overige machines in het programma, zoals werpstraalmachines, straalkasten, straalmiddelen, breedbandontbraammachines, trommelontbraammachines, manuele en automatische langbandschuurmachines, polijstmachines, afschuinmachines, richtmachines en vele andere machines op het gebied van de mechanische oppervlaktetechniek.

Hevami oppervlaktetechniek
Standnummer 113

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

METAVAK Gorinchem

Style CNC Machines verbreedt aanbod

28-10 Style CNC Machines produceert al vele jaren CNC draai- en freesmachines voor de productie…

METAVAK Gorinchem

Complete werkplaatsinrichting onder één dak bij Huvema

28-10 Goede prestaties beginnen met een professionele werkplaats. Onder dat motto heeft Huvema in Veghel…

METAVAK Gorinchem

Draaien en frezen met Haas

28-10 Haas Factory Outlet, de Nederlandse vertegenwoordiging van Haas Automation, presenteert de draaimachine ST-25Y met…

METAVAK Gorinchem

Eerste Doosan VCF850 multi-purpose machinecenter bij TMB De Jong

28-10 Technisch Metaal Bedrijf De Jong in het Friese Wommels heeft deze zomer het eerste…

METAVAK Gorinchem

Landré en Fanuc: slimme productie oplossingen

28-10 Landré  zal  samen met Fanuc onder meer het Robodrill bewerkingscentrum met vijfde  as, een…

METAVAK Gorinchem

Dormac’s meest verkochte allround draaimachine

28-10 Dormac CNC Solutions, dat de verkoop en service van diverse merken draai- en freesmachines…

METAVAK Gorinchem

Zetbank of kantpers? Jörg helpt bij keuze

24-10 Jörg Machines uit Dodewaard presenteert de Toskar Masterfab kantpers (3100 mm x 135 ton)…

METAVAK Gorinchem

Topfinish presenteert Vibromak

24-10 Topfinish is sinds kort de officiële importeur voor Nederland en België voor Vibromak finishing…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema