Hevami showt compacte langbandschuurmachine

0

Hevami oppervlaktetechniek introduceert een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Deze Duitse machinebouwer brengt de machine op de markt onder de naam EBS Compact wat staat voor ‘één band schuurmachine compact’.

De machine is bedoeld als instapmachine naast de reeds bestaande ZBS en PZM langbandschuurmachines. Zo is de nieuwe compacte machine voorzien van diverse bestaande technieken welke zich in de praktijk reeds vele jaren hebben bewezen. Zo is ook deze langbandschuurmachine voorzien van de voor Kuhlmeyer kenmerkende driehoekige bandvoering waardoor de operator goed zicht heeft op de te bewerken werkstukken en waardoor de schuurbanden zich tot meer dan 90 graden laten kantelen zodat lasnaden op twee- en driedimensionale werkstukken zich perfect laten afwerken. Verder is de bandsnelheid frequentiegeregeld zodat deze naar behoefte kan worden ingesteld. Om extra flexibel te zijn heeft de EBSC machine een tafel waarbij de houten latten zich gemakkelijk laten verwijderen en een aandrukgereedschap dat naar keuze kan worden voorzien van een vlakke aandrukschoen of contactrol voor een slijpstructuur.
De nieuwe EBS-Compact machine is ideaal voor het schuren van  lasnaden en/of het aanbrengen van een finishing op kleinere werkstukken. Met de finishing kan gevarieerd worden van een normaal schuurbeeld tot een oppervlakte welke goed is als voorbewerking voor hoogglans.

Buizen schuren
Hevami demonstreert ook een ML100 buizenschuurmachine van het fabricaat NS Maquinas. Middels het type ML100 kunnen bijvoorbeeld zowel ronde als ovale buizen worden bewerkt. De planetaire aandrijving maakt het mogelijk om zowel rechte als gebogen buizen te bewerken.
Verder wordt er een 300 mm brede CrossMaster ontbraammachine van het fabricaat Löwer gedemonstreerd voor het ontbramen en afronden van kleine snijdelen. Omdat veel breedband ontbraammachines problemen hebben met het verwerken van kleine plaatdelen kiezen veel bedrijven ervoor een dergelijke machine toe te voegen aan de reeds aanwezige ontbraammachines, maar dan om specifiek de kleine snijdelen te ontbramen.
Middels videopresentaties geeft Hevami ook informatie over de overige machines in het programma, zoals werpstraalmachines, straalkasten, straalmiddelen, breedbandontbraammachines, trommelontbraammachines, manuele en automatische langbandschuurmachines, polijstmachines, afschuinmachines, richtmachines en vele andere machines op het gebied van de mechanische oppervlaktetechniek.

Hevami oppervlaktetechniek
Standnummer 113