Landré en Fanuc: slimme productie oplossingen

0

Landré  zal  samen met Fanuc onder meer het Robodrill bewerkingscentrum met vijfde  as, een Robocut draadvonkmachine en een pick-and-place robot met 3D productscanning laten zien.

Voor gereedschap- en matrijzenmakers wordt de Robocut C400iA draadvonkmachine gepresenteerd. (XYZ slag van de tafel: 370x270x255 mm). De Fanuc Robocut draadvonkmachines staan bekend om de hoge betrouwbaarheid en de hoge prestaties, mogelijk gemaakt door toepassing van de nieuwste generator- en draadvonktechnologie en CNC-besturing. De hoge bewerkingsnauwkeurigheid, de lage variabele kosten en de gunstige prijs/prestatieverhouding zijn de redenen waarom veel bedrijven voor Fanuc Robocut draadvonkmachines kiezen.

D21MiA5 bewerkingscentrum
De Robodrill van Fanuc is een boor-/tapcentrum, dat in de praktijk dankzij de hoge prestaties en eenvoudige dialoogbesturing ook vaak als compact bewerkingscentrum wordt ingezet. Door de mogelijkheid van uitbreiding met een vierde of vijfde as, palletwisselaar en robotbelading, is de Robodrill geschikt voor een geautomatiseerd productieproces. Voor veel voorkomende bewerkingen voorziet de besturing in standaard routines zoals, gaten patronen, kamers, en contouren van de binnen- en buitenkant. Landré en Fanuc tonen op METAVAK de Robodrill D21MiA5 met vierde as.

Bin Picking cell
Als voorbeeld van automatisering waarbij de input bestaat uit random aangeboden producten toont Fanuc de M-10iA robot met 3D lasersensor die de productvorm met hoge snelheid herkent. De robotcel wordt ingezet voor onbemande productieprocessen, waaronder machinebelading.

Landré/Fanuc
Standnummer 170