Draaien en frezen met Haas

0

Haas Factory Outlet, de Nederlandse vertegenwoordiging van Haas Automation, presenteert de draaimachine ST-25Y met stafaanvoer en de freesmachines VF-2SS en MiniMIll.

De ST-25Y draaimachine biedt naast aangedreven gereedschap en C-as programmering als extra een Y-as met een bereik van ± 50,8mm. Dit betekent dat met aangedreven gereedschappen boor-, frees- en tapbewerkingen 50,8 mm boven of 50,8 mm onder het center uitgevoerd kunnen worden. De Y-as verplaatsing is vrij programmeerbaar waardoor ook helicodale interpolatie in zowel de X- als Z-richting mogelijk is, zodat bijvoorbeeld ook schroefdraadfrezen standaard mogelijk is.
Haas Automation toont de ST-25Y met een Haas bar feeder. De Haas bar feeder kit wordt geleverd met bar-feeder interface en liners tot 70 mm ø.

Hoge toerentallen
Op freesgebied presenteert Haas Factory Outlet het verticale bewerkingscentrum VF-2SS. Dit high-performance supersnelle verticale bewerkingscentrum van Haas biedt de mogelijkheid te frezen met hoge toerentallen, een hoge acceleratie en is uitgerust met een gereedschap snelwisselsysteem. Met de super-speed bewerkingscentra biedt Haas high-volume productie en kortere cyclustijden. De VF-2SS heeft een werkbereik van 762 mm (X) x 406 mm (Y)  en 508 mm in de Z-as.

Haas heeft het kleinste bewerkingscentrum, de MiniMill, op punten van gebruiksgemak en productiviteitsverhoging verbeterd. Daarnaast zijn een aantal opties zoals een snellere spil, een uitlaatsysteem voor de omkasting en olieskimmer nu leverbaar op de MiniMIll. De MiniMill heeft een werkbereik van 406 mm (X) x 305 mm (Y) en 254 mm in de Z-as, een 5,6 kW hoofdmotor met een toerental van 6.000 omw/min en een 10-stations gereedschapsmagazijn. De MiniMill is mede door de gunstige instapprijs een oplossing voor scholen, kleine en startende toeleveranciers, als een eerste kennismaking met een CNC-bewerkingscentrum of als aanvulling voor bedrijven die een tweede kleine machine nodig hebben.

Haas Factory Outlet
Standnummer 171