Huisshows bij Reiden en Hedelius

0

Gereedschapmachine-importeur Promas kondigt twee huisshows aan die binnenkort door twee fabrikanten uit het leveringsprogramma worden gehouden. Het betreft Reiden en Hedelius.

Op 11 en 12 april organiseert Reiden in de gelijknamige Zwitserse plaats een huisshow waarop een representatieve doorsnede uit het leveringsprogramma wordt gedemonstreerd.

Reiden maakt bewerkingscentra. Een voorbeeld vormt de RX10, die werkt op basis van de gepatenteerde Double Drive Technology (DDT) met spilsnelheden tot 16.000 min-1 en koppels tot 291 Nm. Een ander voorbeeld ligt in de mogelijkheid om horizontale bewerkingen uit te voeren 10 mm onder het tafeloppervlak. Andere hoogtepunten uit het machineprogramma zijn de RX18 en BFR2 bewerkingscentra. Ook deze machines zijn voorzien van diverse innovatieve mogelijkheden voor complexe bewerking. Reiden besteedt daarnaast veel aandacht aan de ‘periferie’ van de bewerkingsmachine, waaronder palletsystemen.

Hedelius
Tijdens de tweejaarlijkse huisshow van Hedelius in Meppen (D) kunnen bezoekers kennismaken met de nieuwe zwenkkopmachine T7. Dit bewerkingscentrum beschikt over een massieve bewegende kolom en is volledig van grijs gietijzer vervaardigd. De machine is zowel met een zwenkbare hoofdspil als met een geïntegreerde rondtafel uitgerust. Met zijn grote asverplaatsingen is de T7 vooral geschikt voor de bewerkingen van complexe lange componenten. Naast de T7 worden tijdens de huisshow (van 18 t/m 20 april) ook 5-assige bewerkingscentra, gecombineerde 3- en 5-assige bewerkingscentra, verticale bewerkingscentra en zwenkspil-bewerkingscentra gedemonstreerd. Daarnaast is er de nodige aandacht voor automatiseringsoplossingen. Ook enkele partners van Hedelius geven acte de présence met gereedschappen, CAD/CAM-systemen, spansystemen en automatisering.

Aanmelden kan bij Promas in Maasbree