Huvema introduceert teach-in machine met Prototrak besturing

0

Huvema verkoopt sinds kort, exclusief voor Nederland, teach-in draaibanken en freesbanken met het Prototrak besturingssysteem. Dit is een gebruiksvriendelijk besturingssysteem voor het produceren van enkelstuks of kleine series. Hiermee kunnen direct eenvoudige of complexe werkstukken worden gemaakt, zelfs zonder voorkennis van CNC.

De totale prijs om een werkstuk te maken bestaat volgens Huvema voor 75 procent uit arbeidstijd. “Dankzij de eenvoudige programmering met het Prototrak besturingssysteem kan nu 4 tot wel 10 keer sneller worden gewerkt. Omdat de programmering sneller gaat, kunnen ook kosten aanzienlijk worden bespaard. Een perfecte oplossing om de productie te optimaliseren en de capaciteit te verhogen, maar ook een mogelijkheid om producten te kunnen aanbieden tegen een meer concurrerende prijs.”

Complexe werkstukken in een handomdraai
Het Prototrak systeem biedt vele mogelijkheden, zonder dat de gebruiker alles zelf hoeft te berekenen. Zo kunnen met een freesmachine onder andere cirkels  worden gefreesd, gatenpatronen geboord, een kamer gefreesd en nog veel meer. Met een draaibank kan onder andere een cone  worden gedraaid, profielen gedraaid en conische schroefdraad gesneden. Aan de hand van een interactief invulproces worden de gegevens in het  Prototrak systeem ingevoerd. De computer rekent aan de hand van deze gegevens de juiste bewerking op het basismateriaal uit. Daarbij bepaalt de computer  tevens het optimale toerental en de bijbehorende spoed voor het product. Via het beeldscherm worden vervolgens de bewerkingsinstructies getoond. Dit zorgt ervoor dat de machine eenvoudig kan worden bediend.

Eenvoudig programmeren zonder CNC kennis
Werken met Prototrak vereist geen grote mate van ervaring. Ervaring met conventionele machines is meer dan voldoende. Bijkomend voordeel is, dat personeel dus ook minder hoog of minder specifiek opgeleid hoeft te zijn. Bovendien biedt Huvema standaard en kosteloos een volle dag training  (maximaal drie personen) bij aankoop van een XYZ-machine.  Hierdoor kan men zelf snel en eenvoudig aan de slag met het besturingssysteem.