HWI Techniek ISO 9001:2008 gecertificeerd

0

Machinefabriek HWI Techniek in Alphen aan den Rijn heeft recent het ISO 9001:2008 certificaat ontvangen voor het uitvoeren van machinale bewerkingen van materiaal als staal, roestvaststaal, kunststof en non-ferro metalen.

De audit is op 14 november uitgevoerd door Det Norske Veritas (DNV). Arjan van Deijk, directeur van HWI Techniek vertelt: “Sinds begin 2013 zijn we als organisatie druk bezig geweest met het treffen van alle voorbereidingen voor dit certificaat. En hoewel we al geruime tijd in het bezit zijn van een doorstempel-verklaring van Germanische Lloyd, moesten toch ook voor dit certificaat weer diverse activiteiten worden uitgevoerd. Zo hebben we onder meer de verschillende werkprocedures in kaart gebracht, geanalyseerd en daar waar nodig verbeterd en aangepast. Verder is een meetkamer ingericht voor het nameten van de eindproducten en zijn bijeenkomsten georganiseerd voor het personeel om ze vertrouwd te maken met de nieuwe kwaliteitsprocedures als NCR en specifieke werkinstructies. Met het behalen van dit certificaat hebben we als HWI Techniek laten zien dat we wederom een tastbare stap hebben gezet op weg naar een nog hoger kwaliteitsbewustzijn. Vanaf nu zal in onze productie dan ook nog meer de nadruk gelegd worden op flexibiliteit”.
Uit recent uitgevoerd onderzoek is gebleken dat de klanttevredenheid met betrekking tot de producten en diensten van HWI Techniek het afgelopen jaar is gestegen. De focus ligt komend jaar op het vergroten van het marktaandeel van groter draai- en freeswerk (lees: draaien tot een diameter van 1,5 meter en frezen tot een diameter van 2,5 meter).

HWI Techniek is gespecialiseerd in hoogwaardig, draaien, frezen en kotteren van uiteenlopende producten, van enkelstuks tot middelgrote series. Afhankelijk van de uiteindelijke applicatie kunnen de diameters van de te vervaardigen producten variëren van 5 tot 1500 mm.