Hypertherm onthult nieuw Powermax-systeem op Schweissen & Schneiden

Hypertherm zal op Schweissen & Schneiden een nieuw plasmasnijsysteem introduceren. Schweissen & Schneiden is een internationale vakbeurs voor las- en snijtechniek, die van 16-21 september wordt gehouden in Essen (D).

Hypertherm demonstreert verschillende van de nieuwste verbeterde capaciteiten voor de HyPerformance HPRXD productlijn. Hiermee krijgen eindgebruikers meer opties en flexibiliteit bij meerdere snijtoepassingen. Hypertherm demonstreert zijn geavanceerde technologieën True Bevel, Rapid Part en True Hole die deel uitmaken van Hypertherm’s Built for Business platform voor geïntegreerde snijoplossingen – een combinatie van hardware en CAM nestingsoftware die revolutionaire prestaties biedt.

True Bevel-technologie voor HPRXD -plasmasystemen is een Nieuwe prestatie toepassing voor koolstofstaal die het schuinsnijproces vereenvoudigt. Er zijn parameterwaarden voor verschillende processen beschikbaar. Uitvoerwaarden voor hoekcompensatie, kerf, snijhoogte, snijsnelheid en boogspanning worden ingesteld, waardoor het instellen van nieuwe taken snel gaat en de resultaten nauwkeurig zijn.
Met Rapid Part technologie, integreren de producten van Hypertherm naadloos, wat de productiviteit aanzienlijk vergroot, zonder inmenging van de operator. Bewegingsoptimalisatietechnieken worden in het onderdeelprogramma geprogrammeerd en worden automatisch uitgevoerd door de CNC (numerieke besturing). De True Hole snijtechnologie produceert aanzienlijk betere kwaliteit bij gaten dan wat eerder mogelijk was met plasma en wordt ook automatisch geleverd zonder inmenging van de operator.

De complete Powermax productfamilie wordt tentoongesteld met daarbij een volledig nieuw plasmasnij- en gutssysteem dat zijn wereldwijde debuut maakt bij Schweissen & Schneiden. Het zal het krachtigste Powermax-systeem zijn dat ooit is getoond.

Waterjet snijproducten
Voor het eerst, sinds de overname van AccuStream, (fabrikant van waterjet snijproducten) begin 2013, demonstreert Hypertherm waterjet snijproducten in zijn stand. Naast deze nieuwe producten en technologieën zal Hypertherm zijn eigen HyIntensity fiberlasersysteem tonen, de complete lijn CAM nestingsoftware, automatiseringsproducten, maar ook technologieën voor toortsen en slijtdelen van Hypertherm en zijn merk Centricut.

“Hypertherm is 100% gericht op het ontwikkelen en produceren van sterk presterende producten die het snijden verbeteren. Onze missie is onze klanten voorzien van de beste snij-apparatuur en diensten in de industrie”, aldus Theo Cornielje, regionaal directeur voor de regio EMEA. “De overname versterkte ons in onze strategie om klanten te voorzien van optimale snijtechnologie. Of het nou plasma, laser of waterjet is, dat vereist is voor hun specifieke snijtoepassing, wij bieden de oplossing.”

Er zullen live demonstraties plaatsvinden bij de stand van Hypertherm in Hal 11, stand C115.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

De Cromvoirtse vergroot watersnijcapaciteit

16-01 De leverancier van snel metaal op maat zag een aantal jaren geleden in haar…

Plaatbewerking

Beter waterstraalsnijden

31-08 Waterstraalsnijden is moeilijk onder de knie te krijgen omdat de waterstraal tijdens het bewerkingsproces…

Plaatbewerking

Koike bezorgt De Boer forse uitbreiding snijcapaciteit

08-03 Met de installatie van beide machines heeft De Boer zijn investeringsprogramma Plasma 2.0 afgerond.…

Plaatbewerking

Aan de Stegge Snijtechniek investeert in plasma- en autogeen snijden

22-02 De afmetingen van de machine zijn 3.000 x 6000 mm, wat in de toekomst…

Uncategorized

Slijtdelen voor extreem afgeschuind plasmasnijden

20-01 Hypertherm introduceert nieuwe slijtdelen voor snijden met extreme afschuining voor het Maxpro200 LongLife plasmasnijsysteem…

Plaatbewerking

De Boer Snijbedrijf breidt plasma snijcapaciteit fors uit

07-09 De Boer Snijbedrijf in Uitgeest breidt de bestaande plasma snijcapaciteit (Koike Versagraph 6000/400A) uit…

Featured

Metamorfose MWA krijgt gestalte met twee topmachines

26-05 ‘Snijspecialist’ staat er nu nog met grote letters op de voorgevel van het bedrijfspand…

Plaatbewerking

De Cromvoirtse voortaan één bedrijf met twee vestigingen

05-03 De Cromvoirtse presenteert zich vanaf 17 maart als één bedrijf met twee vestigingen. Het…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen