In- en externe facelift voor AJB Instrument

De fijnmechanische toeleverancier AJB Instrument in Rozenburg heeft een ingrijpende verbouwing achter de rug. De werkplaatsen waar hoofdzakelijk precisiecomponenten worden vervaardigd, zijn geïsoleerd en van systemen voor temperatuurbeheersing voorzien; de kantoren zijn opnieuw ingedeeld en ingericht.

Ook is een begin gemaakt met de inrichting van een cleanroom. Tegelijkertijd is het machinepark uitgebreid met een draaderodeermachine (Sodick SLC 600G) en een horizontaal bewerkingscentrum (Haas EC 400 HMC) met palletwisselaar. Door al deze verbeteringen heeft het bedrijf als geheel een up-to-date uitstraling gekregen. De verbouwing en de aanschaf van nieuwe machines vloeien rechtstreeks voort uit een ambitieus investeringsplan na de overname van het bedrijf door Madern International in september 2013.

AJB Instrument ging in 1973 van start en opereert grotendeels op de Nederlandse markt. De onderneming legt zich toe op de productie van kleinere, veelal complexe precisiecomponenten voor opdrachtgevers uit hightech sectoren als de medische apparatenbouw, de halfgeleiderindustrie en de lucht- en ruimtevaartindustrie. Madern is fabrikant van machines voor de productie van kartonverpakkingen die wereldwijd afzet vinden. Het machinepark wordt behalve voor de eigen productie ook voor toelevering ingezet. De machines van AJB Instrument en Madern zijn grotendeels complementair. Met de overname is daardoor een toeleveringsbedrijf gecreëerd dat een breed spectrum van opdrachten op het gebied van verspaning aan kan, met name wanneer een hoge precisie is vereist.

Gelijk met de overname is een investeringsprogramma voor AJB Instrument voorgenomen, geheel in lijn met de filosofie van AJB om het ontwikkelings- en productietraject van nieuwe componenten zo kort mogelijk te houden. Daarbij staat het oplossen van de problematiek van de klant voorop. Steeds vaker vormt de levering van precisieonderdelen daardoor onderdeel van een totaaloplossing, naast ontwikkeling en engineering. Investeringen in nieuwe productietechnologie, maar ook in logistieke en bouwtechnische voorzieningen, vormen hierbij een basisvoorwaarde.

AJB Instrument houdt medio september een open dag.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

SteRK CNC floreert op enkelstuksproductie

08-09 SteRK CNC is gestart met een gebruikte freesmachine. Sinds de eerste klant zich meldde,…

Geen categorie

RHPM van start met Hedelius bewerkingscentrum

20-02 De startende onderneming RHPM in Hardenberg heeft als eerste machine een RS 605 bewerkingscentrum…

Geen categorie

Geslaagde open dag bij AJB Instrument

17-10 De fijnmechanische toeleverancier AJB Instrument te Rozenburg hield op 1 oktober een open huis,…

Geen categorie

Eerste Hanwha langdraaimachine voor De Koning

12-03 Massaproductie? Het kan en gebeurt nog steeds in Nederland. Metaaldraaierij De Koning in Heerjansdam…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?