Geslaagde open dag bij AJB Instrument

De fijnmechanische toeleverancier AJB Instrument te Rozenburg hield op 1 oktober een open huis, dat goed werd bezocht: ruim honderd bezoekers afkomstig van zo’n veertig bedrijven, kwamen zich op de hoogte stellen van de vernieuwingen die het afgelopen jaar bij de onderneming zijn doorgevoerd. Belangrijke investeringen zijn gedaan in het verlengde van de overname op 11 september 2013 door Madern International te Vlaardingen, fabrikant van rotatie-conversieapparatuur voor de wereldwijde verpakkingsindustrie.

AJB Instrument werd in 1973 opgericht door Albert Bouwknegt, die het in 2013 tijd vond om zich terug te trekken en met het oog op de continuïteit van de onderneming een partner zocht die het bedrijf wilde overnemen. Die werd gevonden in Madern, dat zelf op zoek was naar een fijnmechanisch specialist met een hoogwaardig machinepark dat in zekere mate complementair aan de eigen productiemiddelen zou zijn. Vrij snel na de overname ging een veelomvattend investeringsprogramma van start. Het hoogwaardige machinepark van AJB werd onder andere uitgebreid met een draaderodeermachine en bewerkingscentra, waaronder een tienassige machine voor de uitvoering complexe draaifreesbewerkingen in korte cyclustijden.

Rond de productie is ook geïnvesteerd in zaken als werkplaatsinrichting, geavanceerde voorinstelapparatuur, montagegereedschap en ultrasoon-apparatuur. Binnenkort gaat de bouw en inrichting van een cleanroom van start. Daarmee bevestigt AJB Instrument niet alleen haar positie in het hogere toeleveringssegment – met afnemers in sectoren als de medische apparatenbouw, de halfgeleiderindustrie en de lucht- en ruimtevaartsector – maar is het tevens voornemens de activiteiten geleidelijk te verbreden van zuiver toeleverancier van precisiecomponenten naar sub assembly en later naar complete samenstellingen.

Bezoekers op de open dag waren afkomstig van bedrijven als Frencken Mechatronics, de Nijdra Group, Dutch Space en High Voltage Engineering. Opvallend was dat niet alleen bestaande klanten een afvaardiging hadden gestuurd, maar er ook interesse was van ondernemingen die mogelijk in de nabije toekomst gebruik zullen maken van de diensten van AJB Instrument.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

SteRK CNC floreert op enkelstuksproductie

08-09 SteRK CNC is gestart met een gebruikte freesmachine. Sinds de eerste klant zich meldde,…

Geen categorie

RHPM van start met Hedelius bewerkingscentrum

20-02 De startende onderneming RHPM in Hardenberg heeft als eerste machine een RS 605 bewerkingscentrum…

Geen categorie

In- en externe facelift voor AJB Instrument

06-05 De fijnmechanische toeleverancier AJB Instrument in Rozenburg heeft een ingrijpende verbouwing achter de rug.…

Geen categorie

Eerste Hanwha langdraaimachine voor De Koning

12-03 Massaproductie? Het kan en gebeurt nog steeds in Nederland. Metaaldraaierij De Koning in Heerjansdam…

Geen categorie

3DTechDraw denkt in uitdagingen

26-02 De ontwikkelingen volgen elkaar snel bij op 3DTechDraw. Het is nog maar vier jaar…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?