‘Intelligence in Production’ geeft antwoord op uitdagingen

Door ‘Intelligence in Production’, het hoofdthema van de EMO, kunnen productiebedrijven in een geglobaliseerde economie de eisen die hun klanten stellen realiseren. Op de EMO worden tal van intelligente oplossingen voorgesteld.

Alle gebruikers van productietechniek staan wereldwijd voor grote uitdagingen. Onder een enorme kostendruk en zeer hoge eisen ten aanzien van efficiëntie en milieu moet productie ook in de toekomst zodanig worden ontworpen dat deze rendabel is. Efficiëntie, kwaliteit, flexibiliteit en beschikbaarheid zijn de basis voor het succes van de gebruiker van gereedschapsmachines, onafhankelijk van de plaats waar hij produceert. Minimale kostenvoordelen zijn vaak beslissend, of een order wordt geplaatst of niet. Deze worden bereikt met intelligente productietechniek.

Probleemloze informatiestroom
Op de voorgrond staat daarbij steeds weer de verbetering van machineconcepten, besturingstechniek, software, gereedschappen en processen. Met doorlopende innovaties op alle gebieden wordt de functionaliteit van intelligente productiesystemen verder ontwikkeld.
Actuele eisen van de klant, zoals wisselende seriegrootten, talloze productvarianten of eisen ten aanzien van de duurzaamheid in de productie zetten ook aan tot innovaties. De oplossing van deze complexe taken doet de behoefte aan communicatie toenemen. De beschikbaarheid van grote hoeveelheden gegevens tegelijkertijd in alle afdelingen van een onderneming, van ontwikkeling en constructie tot aan productieplanning en orderafhandeling, vereist een probleemloze informatiestroom. Moderne, sterk presterende ondernemingen zorgen daarom voor soepel werkende communicatiesystemen door middel van geschikte plannings-, besturings- en controlesoftware. Moderne productiesystemen moeten altijd worden verbeterd in combinatie met de volledige IT-omgeving van een onderneming.  ‘Intelligence in Production’ waarborgt bovendien dat intelligente machinetechniek zelfstandig met hogere besturings- en leidingsystemen communiceert. Het sleutelwoord is daarbij Industrie 4.0.

Hoe dat allemaal wrijvingsloos functioneert en welke innovaties op deze gebieden wereldwijd voor de intelligente productie worden aangeboden, wordt gepresenteerd door de exposerende bedrijven op de EMO.

Machinebedieners ondersteunen
Zich met hightech op de markt differentiëren is voor een aanbieder van productietechniek echter niet voldoende. Bij klanten worden zeer uiteenlopende omstandigheden aangetroffen. Aan de bediener van de machine worden steeds hogere eisen gesteld. Kwaliteitsborging, documentatie, bewaking en onderhoud van de machine of waarborging van het energie-efficiënte gebruik zijn slechts enkele sleutelwoorden daarvoor.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Emo

Twee primeurs bij Behringer

11-09 De Duitse zaagmachinefabrikant Behringer komt met twee primeurs naar de EMO: de volledig nieuw…

Emo

Krachtige freeskoppen

11-09 Union Werkzeugmaschinen, dat sinds 1 augustus wordt vertegenwoordigd door Gelderblom Machines, presenteert nieuw ontwikkelde…

Emo

EMO biedt alles voor metaalbewerking

09-09 Van 16 t/m 21 september is het weer tijd voor de EMO Hannover. Tijdens…

Emo

Baykal plasmasnijmachine bevalt Van Dijk Ruijgrok

09-09 Machinehandel Overmars vertegenwoordigt al jaren Baykal. Tot dusverre werden vooral veel kantbanken en scharen…

Emo

DMG Mori Seiki introduceert 15 nieuwe machines

08-09 DMG Mori Seiki presenteert in een stand van ruim 10.000 vierkante meter niet minder…

Emo

Bahco toont vernieuwde 3853 TOP Fabricator

08-09 Bahco, producent van bandzagen voor het zagen van metaal/staal en moeilijk verspaanbare legeringen, toont…

Emo

Weiss presenteert CNC-bewerkingscentrum

08-09 De Chinese machinebouwer Weiss, in Europa vertegenwoordigd door Rogi Trading Holland uit Mierlo, zal…

Emo

Op ontdekkingsreis bij Sandvik Coromant

08-09 Snijgereedschappenproducent Sandvik Coromant komt op de EMO met een ware ontdekkingsreis en lanceert onder…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV