Jatecmachines vertegenwoordigt LK machines

0
495

Sinds 1 oktober wordt LK machines officieel vertegenwoordigd door Jatecmachines. LK Machinebouw is een grote Taiwanese machinebouwer. Het bedrijf bestaat sinds 1997 en maakt diverse machines, waarvan de freesmachines verkocht worden in Duitsland, Nederland en België.

Het programma van LK bestaat uit boor/freesmachines voor het bewerken van hoognauwkeurige machinedelen. De modellenreeks bestaat uit bewerkingcentra met X-as verplaatsingen van 650-850-1050 (MV model) en 1400 mm (MT model); traving collumn machine met X-as verplaatsing van 1680 mm (MV model); boor-tapcenter met verplaatsing X-as 550 en 1200 mm (TC model); horizontaal bewerkingscenter pallet 500 (TH model) en een portaal(precisie)machine X-as 2000mm (EU model).

De modellen MV zijn uitgevoerd met een BT40 spindel en 10.000 toerenspindel, direct aangedreven. De modellen MT zijn uitgevoerd met BT50 freesspindels en gearbox. De boor/tapcenters hebben een BT30 opname, evenals de 5-assige machine. Model BTC is in 3-assige uitvoering, met palletwisselaar of 5-assig. Bij model BTC is de keuze ook nog BT40 in plaats van BT30.
De standaard uitvoering is met Fanuc besturing met uitzondering van de BTC 5-assige machine. Siemens besturing is altijd mogelijk en eventueel ook Mitsubishi.

“De machines zijn altijd standaard compleet uitgevoerd”, zegt Jan Lemmens van Jatecmachines. “Wat nodig is zit er gegarandeerd op. LK is een tot op heden onbekend merk op de markt voor Nederland en België, maar de prijzen zijn zeer redelijk te noemen. Een eerste machine is al naar volle tevredenheid van de klant geplaatst.”