K3D benoemd tot servicebureau van Meltio en Europees referent voor applicatieontwikkeling

K3D is het eerste officiële servicebureau geworden van Meltio, fabrikant van laser metal deposition technologie. Ook gaat K3D een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van toepassingen in Europa. Deze overeenkomst is tot stand gekomen met behulp van 3D Printer Solutions, de officiële verkooppartner van Meltio in de Benelux.

K3D is een technologiecentrum dat zich richt op het leveren van toegankelijke en betaalbare metaal 3D-print diensten aan verschillende industrieën

K3D is een technologiecentrum dat zich richt op het leveren van toegankelijke en betaalbare metaal 3D-print diensten aan verschillende industrieën. De one-stop-shop voor 3D-metaalprinten, met printtechnologiecentra in Terborg en Eindhoven, maakt het gebruik van verschillende metal additive productie technologieën mogelijk en biedt ook training en onderzoek.

Twee metaal 3D-printers van Meltio

Na het verifiëren van de verschillende voordelen van Meltio’s moderne draad LMD-technologie door middel van een aangepast onderdeel dat op de Meltio Engine Robot Integration is geprint, besloot K3D deze innovatieve technologie in haar portfolio op te nemen. Door toevoeging van zowel de plug-and-play metaal 3D-printer, de Meltio M450, als de Meltio Engine geïntegreerd in een robotarm, zal K3D een sleutelrol gaan spelen bij het toegankelijk maken van deze technologie in Europa. Het technologiecentrum gaat ook helpen bij de verbetering van de technologie. Bovendien zal K3D de vraag naar Meltio-geprinte onderdelen ondersteunen en officiële Meltio-trainingen en applicatie ontwikkeling creëren.

Nieuwe metaaladditieve productiemogelijkheden

Meltio’s multi-metal 3D-printtechnologie stapelt lasparels nauwkeurig op elkaar wanneer ze in een laser-gegenereerde smeltpool worden gebracht. Het proces maakt gebruik van lasdraad. Dit is de schoonste, veiligste en goedkoopste metaalgrondstof op de markt. De Meltio Engine integreert feilloos met zowel robot- als CNC-apparatuur, waardoor nieuwe metaaladditieve productiemogelijkheden worden geboden aan een breed scala van industrieën en toepassingen.

Blij met samenwerking

Gerard García, hoofd verkoop en marketing bij Meltio, is blij met de samenwerking met K3D en 3D Printer Solutions. “Deze samenwerking is een goede indicator van hoe het partnerecosysteem van Meltio evolueert. Samen met K3D kunnen we inspelen op de groeiende interesse in onze technologie en haar toepassingen. Door gebruik te maken van de kennis van K3D, kunnen we het officiële Meltio-trainings- en capacitatiecurriculum verder ontwikkelen, wat de adoptie van metaaladditieve fabricage vergemakkelijkt.”

Het K3D-team heeft uitgebreide ervaring met het ontwikkelen van applicaties voor een verscheidenheid aan klant gestuurde projecten in verschillende sectoren. Door ruim 6 jaar ervaring met 3D-printen van metaal heeft het team de acceptatie van deze productietechnologie bij een groot aantal klanten mogelijk gemaakt. De technologie van Meltio voegt volgens CEO Luuk Wissink van K3D echt iets toe:  “In de loop der jaren hebben we kennis gemaakt met verschillende metaal 3D-printtechnologieën, zoals poederbedfusie. Meltio’s baanbrekende draadlasermetaaldepositieproces zal metaal AM echter zeker in een nieuw perspectief plaatsen en de acceptatie ervan op de Nederlandse markt vergemakkelijken. Door de aanschaf van de Meltio M450 metaal 3D-printer, kunnen we gemakkelijk metalen onderdelen met een zeer hoge dichtheid printen op een compacte voetafdruk, terwijl we met behulp van de Meltio Engine Robot-integratie kunnen voldoen aan de steeds groeiende vraag naar grotere en complexere metalen onderdelen.”

3D Printer Solutions in Bergeijk is sinds 2021 exclusief distributeur van Meltio’s technologie in Nederland, België en Luxemburg. Het bedrijf gebruikt zijn brede ervaring in de industriële sector en zijn verkoopnetwerk om Meltio’s additive manufacturing-oplossingen te introduceren in industrieën die op zoek zijn naar een concurrerend voordeel in hun productieproces. CEO Ralf Verhoeven van 3D Printer Solutions is ook ingenomen met de samenwerking met K3D. “K3D staat bekend om zijn uitgebreide ervaring in Metal 3D Printing en we geloven dat deze samenwerking als service provider de acceptatie van de nieuwe Meltio-technologie in de Benelux-markt zal versnellen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Meltio biedt betaalbare 3D-print ervaring van metaal

02-03 Meltio biedt drie betaalbare turn-key solutions voor metaal 3D-printing. De Wire-LMD kan 3D-printen op…

3D

Prijs voor 3D-geprinte laserlaskop

03-04 Met een laserlaskop die is ontwikkeld voor Hittech Bihca, producent van precisieonderdelen, heeft K3D…

3D

3D geprinte koelschil voor Superbike

29-04 Om ervoor te zorgen dat de gloednieuwe elektromotor van Electric Superbike Twente op ideale…

3D

K3D-AddFab schaalt 3D metaalprinten op voor hightech- en luchtvaart

17-04 In 2013 was AddLab in Eindhoven een van de eerste open innovatiecentra voor 3D…

3D

Winnend ontwerp van Additive Industries-wedstrijd toont unieke mogelijkheden

25-03 Tijdens de 7e editie van de Additive World Conference zijn K3D en de student…

3D

Herontwerpen voor 3D-printen kan veel opleveren

11-03 Een 3D-geprint snijmes voor brooddeeg, een kritisch onderdeel van een wielophanging en een technisch…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen