Konecranes biedt oplossingen voor diverse hijsprocessen

Konecranes levert hijsapparatuur die voldoet aan alle vereisten van het vloerloos intern transport. Oplossingen, zoals het XA aluminium hijssysteem, manipulatoren zoals de ATB AirBalancer en ATL verticaal lifter, en de CLX elektrische kettingtakel, bieden zowel veilig en nauwkeurig hijsen als optimale productiviteit.

Het XA aluminium hijssysteem is ontworpen om te voldoen aan de vereisten voor het hijsen van lichtgewicht producten. Het systeem is lichtgewicht, maar krachtig genoeg om de behoeften binnen de hijsprocessen te dekken. De kraan kan lasten verplaatsen tot 2 ton. Het systeem wordt gekenmerkt door een modulair ontwerp, bestemd om wachttijd tijdens installatie, uitbreiding of upgrades te verminderen. Hoge structurele stijfheid, geringe rolweerstand, en een geruisloze werking maken het apparaat geschikt voor zowel standaard als specifieke hijsoplossingen.

Konecranes levert een veelzijdige reeks aluminium profielen in de industrie. Monorails, enkelligger, dubbelligger en kort gebouwde kranen kunnen worden geconfigureerd voor gebruik over de gehele productielijn. Het XA aluminium hijssysteem heeft verschillende profielmaten voor verschillende lasten en alle profielen kunnen eenvoudig en snel met bouten worden gemonteerd. Vergeleken met een traditionele I-profielbalk, vermindert deze lichte aluminium constructie de rolweerstand en het dode gewicht met 50%, dus kunnen lasten sneller en met minder inspanning worden verplaatst.

ATB AirBalancer
De ATB AirBalancer is een hulpmiddel voor het handmatig, snel en ergonomisch verplaatsen van voorwerpen. De toegenomen veiligheid, betrouwbaarheid en soepele werking die door de pneumatisch aangedreven unit worden geboden, maken de AirBalancer geschikt voor assemblageprocessen, reparatie en industriële productietaken. Bijvoorbeeld de procestaken in de vliegtuigbouw, zonne-energieproductie en auto¬fabricage vereisen snelle en soepele transportbewegingen van onderdelen met hoge precisie. De AirBalancer voldoet aan deze eisen met hoge en flexibele bewegingssnelheden, die de natuurlijke beweging van de operator soepel ondersteunen en bezit een optionele automatische lastbalanceerfunctie, waardoor de operators de last ongehinderd en nauwkeurig met de handen kan begeleiden en verplaatsen.
Bovendien is de apparatuur van de AirBalancer compatibel met Konecranes XA en vele andere kraansystemen, wat het apparaat tot een flexibele oplossing maakt voor de uitbreiding en modernisering van hijssystemen.

ATL verticale lifter
De ATL verticale lifter is een telescopisch hijsapparaat voor toepassing met een XA aluminium hijssysteem. Anders dan conventionele ketting- of staaldraadtakels, kan deze kraan lasten tot 500 kg buiten het zwaartepunt hijsen. De verticale hijsapparatuur van Konecranes kan eenvoudig worden aangepast aan diverse hijsbehoeften en is verkrijgbaar in pneumatische of elektrische modellen. De verticale lifter voldoet aan de vereisten voor de procesindustrie, waaronder de industrie voor productie, zonne-energie, auto-fabricage, trein- en vliegtuigbouw.
Dankzij deze lifter kunnen vaak optredende lastmanipulaties eenvoudig, snel en met een hoge mate van nauwkeurigheid worden uitgevoerd. De telescopische geleiders maken hijsen zonder zwaaien mogelijk. En de kortere cyclustijd levert een verbetering van de productiviteit op.

CLX elektrische kettingtakel
Konecranes CLX elektrische kettingtakels hebben een effectieve levensduur die vier maal langer is dan die van voorgaande modellen (FEM 2m 1600 uur). De effectieve levensduur van de hijsketting is verlengd, dankzij het nieuwe gepatenteerde kettingwiel. Het recent ontwikkelde aandrijfsysteem biedt een betere vermogensoverdracht, oliegesmeerde tandwielen, gepatenteerd kettingwiel en krachtige motoren met een overbrengingssnelheid tot 6:1. De standaardsnelheid bedraagt 8 m/min, wat het CLX elektrisch kettingtakel 25% sneller maakt dan vergelijkbare kettingtakels.
De CLX elektrische kettingtakels zijn geschikt voor standalone toepassingen, zoals de assemblagecellen in de procesindustrie evenals voor werkzaamheden die snelheid en nauwkeurigheid vereisen.

SLX elektrisch kettingtakel
De SLX elektrisch kettingtakel is vergelijkbaar met het CLX elektrisch kettingtakel, maar heeft standaard een aantal functies die de veiligheid, nauwkeurigheid en snelheid nog meer vergroten: variabele hijssnelheid, lastafhankelijke snelheid (200% hijssnelheid bij 30% bedrijfslast en 150% hijssnelheid bij 50% bedrijfslast), elektronische overlast beveiliging, programmeerbare eindstops.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Speciaal hijsframe voor aluminium dekluiken

13-05 Speciaal voor de handling van extreem langwerpige aluminium dekluiken heeft Ter Horst Metaal Techniek…

Geen categorie

Kroon op het werk van A’DAM Toren

29-04 Met de grootste mobiele kraan van Europa is een nieuwe kroon op A’DAM (de…

Geen categorie

Nieuwe kettingtakelkraan Konecranes draagt tot 5 ton

19-03 Konecranes breidt haar reeks industriële kranen uit met de nieuwe CLX kettingtakelkraan, die geschikt…

Geen categorie

Konecranes CRS rapporteert conditie van kranen

25-08 Konecranes heeft een Crane Reliability Study (CRS) ontwikkeld, die een beter inzicht biedt in…

Geen categorie

Manipulator voor giet- en smeedstukken van 65 ton

23-02 Met de investering in een manipulator, die giet- en smeedstukken tot 65 ton kan…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X