Lasersnijden met 15 kW

0

De Poolse Eagle Group baarde vorig jaar opzien op de Euroblech met een fiber lasersnijmachine van 15 kW. MML, dat de Eagle machines installeert en onderhoudt, gaat op de Brabantse Metaaldagen uitleggen waarom een investering in een lasersnijmachine van 15 kW de efficiëntie van het productieproces verhoogt ten opzichte van een machine met 4 of 8 kW.

De reden? Een fiber lasersnijmachine van Eagle heeft drie lineaire motoren op alle assen en een tafelwissel van 10 seconden voor een machine van 3 meter. De machine is dus niet alleen snel, maar ook onderhoudsarm en heeft tal van automatiseringsoplossingen. Van een eenvoudig beladingssysteem tot een volledig geautomatiseerde installatie.

Hierdoor dalen de productiekosten en stijgt de winst per gesneden onderdeel. Om dit te illustreren werkt Eagle met de ‘Tower of Power’. In een onderlinge vergelijking tussen lasers met een verschillend vermogen, snijdt de 15 kW Eagle de meeste stukken in een uur. De toren van deze machine telde 277 onderdelen, twee keer zo veel als een 8 kW lasersnijmachine en vier keer zo veel als een 4 kW lasersnijmachine.

MML/Eagle Laser, stand B040

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen